Silicon Storks viert feest, terwijl Vd Wijst en Gario weten dat ze net met 2-4 verloren hebben.
Silicon Storks viert feest, terwijl Vd Wijst en Gario weten dat ze net met 2-4 verloren hebben. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers struikelt thuis over Silicon Storks

Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers zijn er niet in geslaagd drie keer te winnen van de ploeg die in het eerste deel van de competitie op grote afstand onderaan eindigde. Zondag 2 september werd het in Hoofddorp 2-4, nadat de Hoofddorpers de dag daarvoor met maar liefst 1-19 wonnen. Pioniers moet nu minimaal één keer winnen van 'koploper' DSS om definitief zeker te zijn van klassebehoud. Of Storks moet meerdere keren verliezen.

Kwam het zondag door het tijdstip (15 uur in plaats van 13 uur)? Kwam het door het huwelijksaanzoek dat Damian Melis voorafgaand aan de wedstrijd aan zijn vriendin Sanne deed? Of lag het aan de (nieuwe) werper Juancarlos Sulbaran die bij Storks acht innings op de heuvel stond? Wie het weet, mag het zeggen. De gokkers zullen ongetwijfeld het meest kiezen voor de laatste optie. Want toen Sulbaran na acht innings werd gewisseld, wisten de Hoofddorpers wél te scoren. Iets wat de acht innings daarvoor niet lukt.

Dat deden ze in de laatste gelijkmakende negende inning zelfs twee keer en het werden twee door het publiek enthousiast toegejuichte punten met een optie op meer, want Oliver vd Wijst en Mervin Gario stonden nog op de honken toen de derde nul viel. Storks had echter in inning zeven en negen al vier keer gescoord (drie om één). Daardoor kwam hen de eer toe om twee punten achter hun naam op de ranglijst te laten zetten.

Hun positie op diezelfde ranglijst veranderde er niet door, want ze staan na zondag nog steeds onderaan in de play-offs (4e met 2 punten uit 6 wedstrijden), met Pioniers op plaats 2 (6 uit 6) en Quick Amersfoort daar tussen (3e met 4 uit 6). Bovenaan het lijstje van vier staat het Haarlemse DSS met de volle winst (12 uit 6).

Donderdag start het laatste drieluik. Amersfoort en Storks ontmoeten elkaar in de wetenschap dat beide teams de punten nog hard nodig hebben. DSS speelt tegen Pioniers, wetende dat DSS soeverijn leidt.

Kansen genoeg dus voor Meerlease Pioniers om niet op de gevreesde vierde plaats te eindigen, want dan volgen beslissingswedstrijden om degradatie/promotie. Dat laatste moet te voorkomen zijn met werpers als Lars Huijer en Alexander Valdez in de ploeg. In het drieluik tegen Storks zorgden zij voor een 2-0 en 1-19 winst. Nu konden achtereenvolgens Luuk ter Beek, Nick Loos en Dion Steijl niet voorkomen dat er verloren werd.

Dion Steijl kon het verlies niet voorkomen.
Duco Nuijten weet in een uiterste poging een vangbal te maken.
advertentie
advertentie