Lars Huijer startte vrijdagavond op de heuvel.
Lars Huijer startte vrijdagavond op de heuvel. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers blijft hoofdklasser na sterke winst op DSS

8 september 2018 om 18:40 Sport/sport

HOOFDDORP Meerlease Pioniers speelt haar honkbalwedstrijden ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Dat hebben de honkballers vooral te danken aan de bijzondere winstpartij thuis tegen DSS. Daar werd zaterdagmiddag een achterstand van 1-7 en 4-9 omgezet in een 10-9 winst. Dat mededegradatiekandidaat Silicon Storks dezelfde middag verloor, maakte aan alle onzekerheid een eind.

Het zorgde er tevens voor dat de twee laatste wedstrijden van het seizoen (op zondagmiddag in Haarlem) er voor beide teams eigenlijk niet meer toe doen. De coaches kunnen dus volop experimenteren en nieuwe spelers ervaring op laten doen met het niveau van de hoofdklasse. Altijd makkelijk voor over een aantal maanden wanneer het nieuwe seizoen, voor beide teams in de hoofdklasse, van start gaat. Of het dan opnieuw zulke bijzondere wedstrijden als vrijdag en zaterdag worden, moet nog bezien worden.

Vrijdag (donderdagavondwedstrijd werd afgelast) werd overigens vooral bijzonder door de weersomstandigheden. Meerlease Pioniers startte sterk onder leiding van werper Lars Huijer en bouwde op het veld van DSS langzaam maar zeker een voorsprong op terwijl de regen in buien neerdaalde. In de 6e inning vond de scheidsrechter het welletjes. Met als gevolg dat het vervolg zondagmiddag om 12 uur start met een stand van 0-3.

Zaterdag werd vooral bijzonder door het scoreverloop. DSS stond na 2 innings met 1-7 voor (mede door een homerun) waarna Meerlease Pioniers aan een inhaalrace moest beginnen. In inning 3, 5 en 6 werd er steeds één punt gescoord. In inning 7 was het weer raak voor DSS, tussenstand 4-9. Met een nieuwe werper op de heuvel moest DSS echter in de gelijkmakende inning toezien hoe de Hoofddorpers 6 punten scoorden. Tussenstand 10-9. Angelo Wicklert mocht de klus klaren en de werper deed dat prima want er werd niet meer gescoord. Eindstand 10-9 en dat betekende handen in de lucht voor de thuisploeg die meteen te horen kreeg dat nummer laatst Silicon Storks verloren had. Storks is daardoor definitief laatste, de Hoofddorpers staan voorlopig tweede met 8 punten maar kunnen zelfs nog 1e in de poule worden zodra de verlenging van de vrijdagavondwedstrijd gewonnen wordt en ook nog eens de reguliere derde wedstrijd in het kader van het drieluik. De start van de twee wedstrijden in Haarlem staat gepland voor 12 en 13 uur.

De vrijdagavondwedstrijd werd gestaakt bij een stand van 0-3.
Zaterdagmiddag. Een poging om een speler van DSS uit te maken op twee mislukt.
Angelo Wicklert gooit de wedstrijd professioneel in het slot.
De winst is binnen, Meerlease Pioniers blijft hoofdklasser.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie