Afbeelding
Jan van de Bilt

Thriller van de bovenste plank voor BV Hoofddorp

8 oktober 2018 om 11:15 Sport/sport

HOOFDDORP De basketballers van BV Hoofddorp veroverde zaterdagavond in een zinderende wedstrijd tegen het nog ongeslagen Almelo de koppositie in de landelijke eerste divisie. Beide coaches hadden de vorige wedstrijd van elkaar gescout, dus wisten ze wat de sterke kanten waren. Eindstand 77-73.

In de eerste helft leek het erop dat Hoofddorp ten onder zou gegaan gezien het scoreverloop. Enkele tegenstanders schoten raak vanuit alle hoeken. De achterstand liep op tot 15 punten, maar de Hoofddorpers verkleinde de achterstand tot aan het eind van de eerste helft tot 8 punten.

In de tweede helft werd de achterstand steeds kleiner en binnen 3 minuten stond er een voorsprong op het scorebord (48-47). De mannen uit Almelo kwamen terug in de wedstrijd met een stand van 64-69. De laatste 40 seconden werd het een race tot het eindsignaal en deze werd beslist in het voordeel van Hoofddorp. Dit tot grote opluchting van de Hoofddorpers en het publiek.

In de dubbele cijfers kwamen Jibbe de Goed 20, Tom Dekker 17, Dexter Esajas 13 en Nikos Kardamis 12.