Afbeelding
NOC*NSF

Jerry Ji schrijft golfhistorie

12 oktober 2018 om 09:19 Sport/sport

HOOFDDORP Golfer Jerry Ji heeft donderdag de bronzen medaille gewonnen op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De 18-jarige Hoofddorper schreef daarmee geschiedenis: nooit eerder won een Nederlandse golfer een medaille op een Olympisch evenement.

Ji begon het driedaagse toernooi op de Hurlingham Club, een 130 jaar oude golfbaan ten westen van Buenos Aires, niet bijzonder sterk. Desondanks wist de Nederlander de schade beperkt te houden. Na de eerste twee dagen stond hij vier slagen achter op de nummer 3 van het klassement. “Dan ga je voor iets meer vlaggen”, aldus Ji. “Dat betekent dat je meer risico moet nemen.”

Dat begon zich in de loop van de dag uit te betalen. Op hole 15 sloeg hij een birdie. Daarna redde hij zich nog twee keer uit een lastige situatie. Zijn laatste put van het toernooi was er een van een meter of zeven. Ji: “Toen ik erboven stond leek ie korter. Maar mijn coach had hem gefilmd. Het was best wel een lange put.”

Ji had na dertien holes wel door dat hij op medaillekoers zat. Hij bleef rustig en ging alleen maar beter spelen. Toen het brons binnen was, vierde hij dat ingetogen. “Ja, over het algemeen ben ik wel cool. Ik ben superblij, maar niet dat ik ineens ga schreeuwen of zo.”

Lauren Holmey eindigde deze derde ronde als 24ste. De 15-jarige speelster had 77 slagen nodig voor de achttien holes (7 boven par). In de eindrangschikking vond ze haar naam terug op de 28ste plaats. “Mijn spel was niet het beste ooit en de score ook niet”, analyseerde de in Parijs woonachtige golfster. “Ik heb wel goede dingen gezien, meer positieve dan negatieve dingen. Bijvoorbeeld hoe ik de bal raak, het contact en de snelheid van de bal. Met putten komt de bal superdicht bij de hole.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie