Wouter, Sytze, Florian en Hugo met de wimpel van het Watersportverbond
Wouter, Sytze, Florian en Hugo met de wimpel van het Watersportverbond Nathalie Vreeburg

Florian Vreeburg en Hugo Dedding Nederlands Kampioen Teamzeilen

25 oktober 2018 om 20:45 Sport/sport Deel je nieuws

Op 20 en 21 oktober vond het Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor clubs plaats op de Kralingse plas. Er werd gestreden in de categorie junioren en senioren. Hoofddorper Florian Vreeburg (13) en Hugo Dedding (11) kwamen uit voor zijn vereniging WV Braassemermeer en zeilde met 3 van zijn zeilvrienden tegen 5 andere junioren teams uit het land.

Teamzeilen is een aparte vorm van wedstrijdzeilen. In teams van 2 boten vaar je tegen een ander team en de bedoeling is om géén laatste te worden. De juniorenteams zeilden in RS Feva's. De heren van de Braassemermeer startte in race twee tegen KZC uit Rotterdam uit en meteen daarna in race 3 tegen KR&ZV de Maas. Deze beide potjes wisten ze met overtuiging te winnen. Daarna ging het de heren iets minder voor de wind. Van RZV (Rotterdam) en Gouda kon helaas niet gewonnen worden. De eerste dag eindige dan ook met 2 wins en 2 loss.

Zondag werd eerst de Round Robin afgemaakt en toen iedereen 2 keer tegen de andere clubs gezeild had, stond KWS (Sneek) 1e, Gouda op 2 en moesten RZV en Braassem in een sail-off strijden om plek 3 en 4. Helaas verloor Braassem de sail-off waardoor zij zich als 4e in de halve finale moesten meten aan de zeer sterk varende dames van KWS. Deze pot wisten onze jongens met overtuiging te winnen en zo waren zij zeker van een plek in de finale. RZV verloor in de halve finale nipt van Gouda en dus mochten Gouda en Braassem varen om het Goud.  In twee zeer spannende potjes werd alles uit de kast gehaald en bleef het tot op de laatste minuut (nog een vlag!) spannend, maar uiteindelijk wisten Hugo Dedding (Nieuw Vennep), Sytse Boerstra (Oegstgeest), Florian Vreeburg (Hoofddorp) en Wouter Lampe (Amsterdam) de dames en heren van Gouda te verslaan en de gouden medailles en het vaandel in de wacht te slepen.