Achterste rij (v.l.n.r.): Jayden, Jaydion, Tom. Voorste rij (v.l.n.r.): Jason, Bobby, Nikola (Cino ontbreekt).
Achterste rij (v.l.n.r.): Jayden, Jaydion, Tom. Voorste rij (v.l.n.r.): Jason, Bobby, Nikola (Cino ontbreekt). Armand Kattenberg

VVC-jeugd droomt van profloopbaan

29 oktober 2018 om 10:15 Sport/sport

NIEUW VENNEP Voetbalclub FC VVC staat al jaren garant voor talent. Het is niet voor niets dat betaald voetbalclubs (BVO's) regelmatig spelers van de club op stage uitnodigen. Deze krant stelt zeven jonge talenten voor die op stage mochten of mogen bij een grote club en vroeg ze naar hun ervaringen.

Bobby Kattenberg - Feyenoord
Positie: "Keeper, omdat je snel moet reageren en je daarnaast het team kunt coachen. Ook mag je tijdens penalty's op doel."
Ervaring: "Ik vind het heel leuk dat ik stage mag lopen bij Feyenoord, omdat het een profclub is. Mijn broer Jari zegt dat Feyenoord eens in de 17 jaar kampioen wordt en dat ik dan de volgende keer op doel sta."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik altijd goed naar de trainers luister. Ik kan ook goed duiken, uittrappen en mannetjes uitkappen. En ik weet dat ze penalty's heel vaak door het midden schieten."
Voorbeeld: "André Onana (Ajax), omdat hij goed kan duiken en mannetjes uitkappen. Ook speelt hij goed over."
Droomclub: "Ajax, Feyenoord, Nederlands elftal en Real Madrid."

Jason Vermeere - Feyenoord
Positie: "Rechtsvoor, omdat ik dan veel acties kan maken en kan rennen, scoren en assists geven."
Ervaring: "Ik ben heel blij dat ik door een grote voetbalclub ben gescout, omdat het mijn droom is om ooit profvoetballer te worden."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik goed kan passen, hard kan rennen en acties maak. Ik oefen thuis en luister naar mijn trainers."
Voorbeeld: "David Neres (Ajax), omdat hij ook veel acties maakt en trucjes doet bij zijn tegenstander. Dat probeer ik ook altijd."
Droomclub: "Real Madrid"

Nikola Vieillevoye - Ajax
Positie: "Centraal op het middenvelder, want dan krijg je lekker veel de bal. Ook kan je mooie passjes geven, een actie maken, scoren en de verdediging helpen."
Ervaring: "Ik vind het heel leuk dat ik ben gescout door Ajax, want het is de beste club van Nederland. Ook heeft het een van de beste jeugdopleidingen van de wereld. Het geeft me een goed gevoel daar te trainen."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik goede passes geef en een mannetje kan uitspelen. Ook ben ik snel en heb ik veel loopvermogen."
Voorbeeld: "Cristiano Ronaldo (Juventus), omdat hij zich zo snel ontwikkelt. Hij scoort, geeft voorzetten, kan een mannetje uitspelen en werkt hard."
Droomclub: "Ajax, Real Madrid en Juventus."

Cino Cloos - Ajax en Feyenoord

Positie: "Keeper. Ik was verdediger, maar toen we geen vaste keeper hadden ging ik een keer op doel staan. Sinds vorig jaar ben ik keeper."
Ervaring: "Toen ik de uitnodiging van Ajax kreeg, kon ik het echt niet geloven. Het was echt mijn droom. Ik leer veel daar en mijn teamgenoten zijn heel aardig voor mij. Inzet, gedrag en houding is heel belangrijk volgens mijn Ajax-trainer."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik een voetballende keeper ben en omdat ik, niet onbelangrijk, goed kan keeper."
Voorbeeld: "De Gea (Manchester United). Ooit hoop ik net zo goed te worden als hij."
Droomclub: "Ajax."

Tom Wellerdieck - Ajax

Positie: "Verdediger, omdat ik dan veel passes kan geven. Ook ga ik vaak mee naar voren om mee te doen met de aanval."
Ervaring: "Ik vind het heel leuk dat ik ben gescout door Ajax, omdat dat mijn droomclub is."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik goed kan verdedigen en ik altijd hard werk om beter te worden."
Voorbeeld: "Frenkie de Jong (Ajax), omdat hij goed kan verdedigen en goede acties naar voren maakt."
Droomclub: "Ajax en PSG."

Jaydion Polonius - Ajax, Feyenoord en AZ

Positie: "Middenveld, omdat ik me daar fijn voel. Ik krijg daar vaak de bal en moet het spel maken. Ook kan je de bal in de diepte geven en ben je zowel aanvaller als verdediger."
Ervaring: "Het is voor mij een hele eer dat ik bij drie grote clubs mag trainen. Het zijn alle drie goede clubs en zij kiezen alleen de allerbeste kinderen. Ik moet wel erg mijn best doen en mijzelf te gaan bewijzen tijdens de trainingen."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik goede aannames heb en tweebenig ben. Verder heb ik een goed inzicht op situaties."
Voorbeeld: "Ronaldinho (gestopt), omdat hij vroeger vaak mooie acties maakte waarbij zijn lichaam een worm is."
Droomclub: "Manchester United."

Jayden van der Graaf - AZ

Positie: "Links- en rechtsbuiten, omdat ik dan acties kan maken en naar binnen kan kappen om te scoren. Ook kan ik buitenom voor een voorzet. Dit kan ik afwisselen."
Ervaring: "Het is een mooi moment als je hoort dat je gescout bent. En het is het leukste als dan ook je vrienden worden gescout. Het is leuk om daar te spelen, maar je moet wel 100 procent gas geven."
Waarom: "Ze hebben mij gekozen, omdat ik goede acties maak en vaak naar de een-twee zoek. Daarnaast ben ik snel en sterk. Ook heb ik een goed schot in mijn benen."
Voorbeeld: "Kylian Mbappe (PSG), omdat hij snel is en veel power heeft. En Neymar, want zijn acties zijn heel erg cool."
Droomclub: "Real Madrid en Bayern München."

 

Danny Oudhuizen, hoofd jeugdopleiding FC VVC
Volgens hoofd jeugdopleiding Danny Oudhuizen kijkt de club met veel plezier naar de selectie van de talenten. "FC VVC is supertrots op deze jongens en we verwachten dat er zeker nog meerdere stages aankomen dit seizoen. Vorig seizoen zijn we begonnen met een nieuwe manier van opleiden. Zeker in de selectieteams is er meer aandacht voor de individuele ontwikkeling. Resultaten zijn ondergeschikt aan de ontwikkeling, spelers worden sneller doorgeschoven tijdens trainingen en wedstrijden en alle teams zijn voorzien van kwalitatief heel goede trainers. Vorig seizoen heeft dit al geresulteerd in een groot aantal stages en twee jongens die uiteindelijk naar AZ zijn vertrokken. Dat er drie jongens uit de O8-1 stage lopen bij Ajax en Feyenoord heeft zeker te maken met het feit dat wij deze jongens al een half jaar eerder in de O8-competitie hebben laten meedoen. Zij waren de onderlinge Champions League-competitie ontgroeit en kregen zo veel meer uitdaging. Ook voor de andere Champions League-spelers was dit een goede ontwikkeling. Andere jongens die eerder vaak in dienst van speelde, werden nu uitblinker en ook hun ontwikkeling kwam daardoor in een versnelling terecht."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie