Te moe voor sport? Leer ademhalen volgens de Buteyko-methode
Te moe voor sport? Leer ademhalen volgens de Buteyko-methode maxmann

Te moe om te sporten? Verbeter je ademhaling

9 november 2018 om 17:07 Sport/sport Deel je nieuws

Ben je vaak moe? Heb je weinig energie voor werk, studie, huishouden of sport? Helpt rusten niet voldoende tegen de moeheid? Je manier van ademhalen kan de oorzaak van je moeheid zijn, zonder dat je er erg in hebt. Met de Buteyko-ademmethode pak je het probleem dan bij de bron aan.

Je ademt altijd en overal. Als je rustig op de bank zit met een boek, maar ook als je gehaast door je mobiel scrolt, je angstig of gestresst voelt, een gesprek voert, de trap oploopt, aan het sporten bent .... en ga zo maar door. De vraag is wat er dan met je ademhaling gebeurt. Blijft die oké voor je?

Anders ademen voor meer energie. Misschien denk je, als ik mijn longen maar vol met lucht zuig, dan krijg ik alle zuurstof die ik nodig heb. Maar zó werkt het niet. Je longen zijn slechts het startpunt. Het is je bloed dat de zuurstof transporteert en je lichaam van voldoende zuurstof voorziet. Maar als je ademhaling ontregeld is, raakt dat proces ook verstoord.

Adem je ongecontroleerd en niet ontspannen? Adem je vaak door de mond? Zucht, hijg of gaap je veel? Dan zijn dat tekenen van overademen, van te veel lucht inhaleren. Dit leidt tot allerlei biochemische veranderingen in je lichaam, waaronder verzuring. Je voelt je daardoor vermoeid. Met de Buteyko-methode kun je dat proces echter keren. Je herstelt je ademhaling en je krijgt weer nieuwe energie.

Op zaterdag 17 november start Lisa Suurland in Hoofddorp weer een nieuwe Buteyko-groepscursus. Op drie zaterdagen leer je alles over je ademhaling. Je doet oefeningen om je ademhaling rustiger te maken en je lichaam beter van zuurstof te voorzien.

De drie bijeenkomsten zijn op zaterdag 17 november, 24 november en 1 december 2018 van 13:30 tot 16:00 uur, in Hoofddorp. Kijk op buteyko-cursus.nl voor informatie en aanmelden. 

Dit is de inhoud van de cursus. Je krijg uitleg over de fysiologie van de ademhaling en de Buteyko-methode. Ook begin je direct met ademhalingsoefeningen. Je ontvangt een cursusboek waarin je alle oefeningen kunt teruglezen en je dagelijks je vorderingen gaat bijhouden. Plus enkele producten die je bij het oefenen helpen.

Ook bij de groepscursus hoort natuurlijk individuele begeleiding. Tijdens de intake vertel je je klachten en wat je doel is van de cursus. Tijdens en na de cursus is er ook  telefonisch contact om je vragen te beantwoorden en je  advies en ondersteuning te geven.

Meer weten? Bel Lisa Suurland op 06-81731282 om vrijblijvend je situatie voor te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie