DSOV komt opnieuw moeilijk tot scoren!

11 november 2018 om 21:54 Sport/sport Deel je nieuws

De eerste helft van de, eerder afgelaste, wedstrijd tegen en in Velsen kan in drie zinnen worden samengevat:

In de 15e minuut haalt Danny Rathebe een bal van de lijn, na een afgeslagen corner.

Velsen sticht voornamelijk gevaar door middel van corners, met veel uit de kluiten gewassen spelers.

En vijf minuten voor rust schiet Soeremly te Vrede in kansrijke positie over het doel van de tegenstander.

In de rust had Martin Haar, trainer van Velsen, blijkbaar besloten dat het tijd werd dat zijn ploeg de duimschroeven echt aan moest draaien want zijn ploeg zette vanaf de eerste minuut na rust volle druk vooruit. Dit resulteerde in meerdere zeer gevaarlijke momenten voor het doel van Dennie van der Giezen.

Na een kwartier onder druk te hebben gestaan kwam DSOV ook zelf weer aan aanvallen toe en bij een van die situaties schoot Vince de Kwant in kansrijke positie over. Tien minuten later ontving Levi van Nispen de bal tussen enkele tegenstanders en wist hen door een goeie passeeractie af te schudden, maar jammer genoeg schoot hij daarnaast voorlangs.

Hierna volgde weer een serieuze kans van Velsen na een diepe bal op hun spits maar hij schoot, tot opluchting van het meegereisde publiek uit Vijfhuizen, over!

Omdat in deze fase het spel redelijk op en neer ging, deed de hoop opleven dat er misschien stiekem een verrassing mogelijk was vandaag.

Echter werd deze hoop uit het niets de grond in geboord door Remco van Dam die de bal na 83 minuten aannam in het strafschopgebied van DSOV en vanuit de draai, via de vingertoppen van Dennie van der Giezen, de 1-0 binnen schoot.

Een flinke domper en DSOV probeerde daarna overhaast nog iets te veranderen aan deze stand, maar zoals zo vaak gaf dat de ruimte waar Velsen al de hele wedstrijd naar op zoek was.

Dit stelde de rechterspits in staat om in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de stand zelfs nog naar 2-0 te tillen.

Met iets meer geluk was er misschien iets meer mogelijk geweest vandaag, maar laten we dat volgende week dan gaan doen, op bezoek bij FC Uitgeest.