Kagia beleeft een seizoen om door een ringetje te halen, terwijl het voor FC VVC niet allemaal even soepel loopt.
Kagia beleeft een seizoen om door een ringetje te halen, terwijl het voor FC VVC niet allemaal even soepel loopt. Youp van der Steeg

Meerse teams leiden dans

Sport/sport

HAARLEMMERMEER De zaterdagteams uit Haarlemmermeer genieten momenteel van een welverdiende maand rust. Opvallend gegeven is dat de vijf 'serieuze' teams in dezelfde competitie uitkomen. Daarin leidt Kagia de dans, terwijl SCW de rij Meerse teams sluit. Voor Hoofddorp en UNO is het punten sprokkelen.

Vijf teams uit de polder, allemaal samengevoegd in de 3de klasse B van de regio West I. Het Lisserbroekse Kagia was daar voorafgaand aan de nieuwe competitie op zijn minst niet blij mee. Het bestuur had na minder goede ervaringen in het district West 1 afspraken gemaakt met de KNVB, deze werden niet nagekomen. De oefenmeesters laten hun licht over deze eerste seizoenshelft schijnen en kijken al vast vooruit naar het ‘nieuwe’ jaar.

"Dit is mijn eerste seizoen bij de club, maar ook bij een zaterdagclub als trainer", aldus Kagia-trainer René Ras. "Ik heb zelf in de Hoofdklasse bij Fc Lisse gevoetbald. In de Bollenstreek maakt het zaterdagvoetbal furore. Ik begrijp de kritiek van het Kagia-bestuur op de KNVB. In West 1 bestond de helft van de 3de klasse 2 jaar geleden nog uit vriendenteams. Als bezoekend team werd je niet ‘ontvangen’, de bestuurskamer bleef gesloten en alles eromheen werd niet zo serieus genomen. In de eerste uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk kregen we hier al mee te maken. Dit zegt overigens niet over hun voetbalcapaciteiten. Zij staan nu derde en we wonnen daar heel moeizaam met 1-2. We staan acht punten los, maar willen de voorsprong zo groot mogelijk houden. We speelden slechts tweemaal gelijk, daardoor wil iedere tegenstander ons de eerste nederlaag toebrengen. Deze week vieren we met de selectie een wat verlate Sinterklaas met cadeautjes en gedichten. In het nieuwe jaar gaan we zeker niet voor ‘Sinterklaas spelen’.

BOVEN VERWACHTING Ook Patrick van Leeuwen, trainer van Pancratius, is tevreden. "Een gedeelde tweede plek is natuurlijk boven verwachting. De selectie is afgelopen zomer verjongd. Er is een betere hiërarchie in het elftal gekomen, je krijgt het dan als trainer ook wat makkelijker. Het bestuur wil ook met de zaterdag naar de 2de klasse. De kantine zit na de wedstrijden afgeladen vol. Daarom heb ik ook de intentie uitgesproken, dat ik nog wel een jaartje door wil als trainer. De gezelligheid binnen deze club is ongekend. We gaan begin januari voor de teambuilding een aantal dagen naar Gent. Niet eens zo noodzakelijk, want de spelers gaan ook buiten het veld al jaren als vrienden met elkaar om. De eerste wedstrijd na de winterstop is tegen concurrent DEM. Dat wordt een kraker!"

VVC-trainer Rick van IJzendoorn blijft op de vlakte. "Een jaar geleden heb ik het roer overgenomen van Rini van Roon. Het eerste maakte een moeilijke fase door. De ambities van de club konden niet worden waargemaakt door de spelers. Ik deed het tweede, waarmee we nu heel verrassend in de reserve 1ste klasse spelen. Ik ben een echte clubjongen, ken de club goed van binnenuit en weet vaak wat er speelt. We knokten ons vorig seizoen uit de degradatiezone. Nu staan we in de middenmoot maar we spelen helaas te vaak gelijk, dat levert maar één punt op. We missen creativiteit en scorend vermogen voorin. Kay de Koker is al een tijdje geblesseerd en spits Kevin van Vilsteren is eigenlijk een middenvelder. Om de sfeer te verhogen en om eens lekker over voetbal te ‘bomen’, gaan we in januari 3 dagen naar Dortmund. Voetbalspullen gaan niet mee, want qua fitheid en fysieke gesteldheid, staan we er goed op."

Bij Overbos staat er na dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep, zo laat de huidige, Maurice Kuijper, weten. "Ik heb het bestuur laten weten dat ik er van de zomer mee stop. Veranderingen op mijn werk, ik moet een 2-jarige studie gaan volgen, hebben me gedwongen een keuze te maken. Als ik iets doe, moet dat voor de volle 100 procent, dat eis ik ook van mijn spelers in het veld. Gelukkig stralen wij dat als team ook uit. Zeker in moeilijke tijden, zoals de laatste wedstrijd uit tegen SCW. Het moest gebeuren en dan staan we er ook als één team. (Overbos won met 1-5 winst, red.) We hebben kwalitatief een goed elftal met Vincent Partosoebroto, Jasper de Bie, Remco Cicilia, Maarten Wels en het grote 16-jarige talent Max Doesburg. We geven achterin de doelpunten te makkelijk weg. Doordat de competitie veel sterker is dan vorig seizoen, kom je in de problemen. Toch eindigen we in de bovenste helft en kan ik na 19 jaar het trainerschap met een goed gevoel afsluiten."

TELEURSTELLING Bij SCW loopt het niet zoals ze zouden willen. "Het zit allemaal nog niet erg mee", meldt trainer Ardon de Waard. "Bij teleurstellingen zie je de ‘koppies’ van de jonge spelers naar beneden gaan en dan hebben we niemand in de ploeg die opstaat. We scoren bijna niet, maar daarentegen hebben we tegen Stormvogels en IJmuiden wel twee knappe overwinningen geboekt. Ik heb allerlei spelers met een SCW-voetbalverleden de laatste maanden gepolst voor een comeback. Tot op heden is dat niet gelukt. SCW speelt al 20 jaar onafgebroken in de 3de klasse. De dorpsclub heeft een mooie toekomst (er is nieuwbouw gepland, red.), maar we moeten dit jaar wel sportief gezien overleven."

Dat laatste geldt ook voor UNO en sv Hoofddorp. Beide teams bungelen aan de staart van de 4de klasse, UNO staat zelfs nog op nul punten. Het vriendenelftal van Hoofddorp begon veelbelovend met vier zeges maar verloor vervolgens achtmaal op rij.

Pancratius en Overbos spelen gelijk, maar de Badhoevedorpers staan wel hoger op de ranglijst.
advertentie
advertentie