Syra van Kempen, Amber Veeken, Denise Hultermans en Beer Richard
Syra van Kempen, Amber Veeken, Denise Hultermans en Beer Richard Esther Koens

Jeugdteam J5 BC MeerShuttle Regiokampioen Badminton onder 15 jaar

Sport/sport Deel je nieuws

Het jeugdteam J5 van de Hoofddorpse badmintonclub BCMeerShuttle is op zaterdag 16 februari Regiokampioen geworden van Noord-Holland. Het team J5, dat bestaat uit drie meiden, kwam uit in de leeftijdscategorie onder de 15 jaar in de categorie gemengd en nam het daar op tegen het J2 jongens team van HHW '69, uit Heerhugowaard. Syra van Kempen, Denise Hultermans en Amber Veeken wonnen op het toernooi in de sporthal van BV Almere, drie van de vijf wedstrijden en sleepte zo de titel binnen!

De eerste speelster van de dag was Amber. Zij was in drie aan elkaar gewaagde sets 23-21, 16-21 & 21-19 net te sterk voor haar tegenstander Justin en sleepte zo het eerste punt binnen voor BC MeerShuttle. Daarna was de beurt aan Syra om in actie te komen. Na een goede eerste set van 21-13 voor Syra, wist haar tegenstander Noah toch nog het spel om te draaien waardoor de score nu opeens op 1-1 stond voor beide teams.

Na de twee single partijen, volgden nog drie dubbelwedstrijden.  Denise en Amber speelde de eerste dubbel en verloren deze na drie spannende sets. Met een 2-1 achterstand moesten de volgende twee partijen wel gewonnen worden door het Hoofddorpse team. Het duo Syra en Denise haalde wat druk van de ketel door hun wedstrijd te winnen van Jesse en Justin met de score 21-16 & 21-13.

Nu kwam het aan op de laatste wedstrijd die Syra samen speelde met Amber. De spanning was te voelen in het publiek, dat speciaal voor het team was meegereisd naar Almere met Mascottebeer Richard, om het team J5 aan te moedigen. De dames wisten gelukkig hun hoofd koel te houden en wonnen de wedstrijd met 21-14 & 21-9. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd door de Meershuttlelaars. Dit mooie eindresultaat is dan ook een perfecte afsluiter van dit competitie seizoen.

advertentie