Afbeelding
Eigen foto

Rinus van Kalmthout na thriller in Sepang kampioen F3 Asian Winter Series

24 februari 2019 om 10:41 Sport/sport

SEPANG Hoofddorper Rinus van Kalmthout heeft op Sepang International Circuit de titel voor zich opgeëist in de F3 Asian Winter Series. In de afsluitende wedstrijd van het seizoen passeerde de 18-jarige Hoofddorper als de derde de finish.

Rinus van Kalmthout begon de laatste race met een voorsprong van 12 punten op de als tweede geklasseerde Ye Yifei. Bij winst van de Chinees had de Nederlander aan een derde plaats genoeg om de titel in bezit te krijgen.

Het werd echter toch nog spannend toen de als derde gestarte Van Kalmthout in de eerste bocht moest uitwijken voor een doorschietende Ye en terugviel naar plaats zeven.

De Hoofddorper vocht zich vervolgens terug naar plek 5, maar verloor in een gevecht met Lundgaard kostbare seconden en de aansluiting met de top. Zijn rondetijden waren goed en constant. Met nog vier ronden te gaan was de titel voor Van Kalmthout helemaal zeker toen de om de overwinning strijdende Doohan en Ye elkaar raakten en met schade uitvielen.

De Nederlander kreeg daarmee de derde plaats in de schoot geworpen en passeerde ook op die positie de finish. Van de negen wedstrijden om de F3 Asian Winter Series heeft Van Kalmthout er vier gewonnen en eindigde slechts één keer niet op het podium.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie