Afbeelding
Pixabay.com

Nederlaag voor heren van 'MeerSquash

Sport/sport

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is woensdag tegen een nederlaag aangelopen in de DPD Eredivisie. De Hoofddorpse squashers verloren in eigen huis met 3-11 van Victoria Rotterdam.

Het gemis van kopman Paul Coll, de nummer zeven van de wereld die voor een PSA-toernooi in Canada verblijft, deed zich opnieuw voelen voor 'MeerSquash. Zijn vervanger Juan Camilo Vargas (PSA-116) verweerde zich weliswaar prima tegen Joel Makin (PSA-18), maar de Colombiaan kon op de cruciale momenten de punten niet maken tegen de man uit Wales die bijna honderd plekken hoger staat op de wereldranglijst: 10-12, 4-11, 9-11.

IN ZIJN SPEL Eerder op de avond had ook Bart Ravelli al verloren. Tegen de Belg Joeri Hapers (PSA-141) kwam de Hoofddorper geen moment echt lekker in zijn spel: 2-11, 7-11, 8-11.

In het slotduel van de avond was er wel succes voor de thuisploeg. Tim Weber trok in een enerverende partij aan het langste eind tegen Nederlands kampioen Piedro Schweertman. Het werd na een vijf game durende strijd 15-13, 10-12, 7-11, 11-6, 11-8 voor de Duitser.

LANDSTITEL Ondanks de nederlaag blijft 'MeerSquash vijfde op de ranglijst. De achterstand op koploper Drachten bedraagt inmiddels 28 punten waardoor de kans op de landstitel niet meer reëel is. De vierde plaats blijkt nu nog het hoogst haalbare voor de Hoofddorpse squashclub. De achterstand op de nummer vier, MAX Sports, is met nog vijf wedstrijden te gaan negen punten.

Het volgende duel voor 'MeerSquash staat woensdag 20 maart op het programma. Dan spelen de Hoofddorpers in Amsterdam tegen Squash City.

advertentie
advertentie