Met een prachtige ‘koplob’ scoort Maarten Wels de gelijkmaker.
Met een prachtige ‘koplob’ scoort Maarten Wels de gelijkmaker. Ron van der Steeg

Overbos baalt van nederlaag tegen Pancratius: 2 - 1

18 maart 2019 om 11:43 Sport/sport

BADHOEVEDORP Na het stormachtige voetbalweekend van vorige week, konden de voetballers zaterdag opnieuw aan de bak onder extreme omstandigheden. Het publiek zit in Badhoevedorp gelukkig beschut onder een heuse tribune. Ooit is er goed over nagedacht hoe deze te bouwen. Met deze zuidwesterstorm kracht 8 zitten de bijna honderd toeschouwers toch nog heerlijk in de luwte, ondanks het angstaanjagende geklepper van de golfplaten dakbedekking.

Het bezoekende sv Overbos piept en kraakt dit hele seizoen al. De laatste wedstrijd thuis tegen Kon. HFC bracht weer eens een overwinning. Overbos-trainer Maurice Kuijper: "Het is bij ons hollen of stilstaan. Met de kwaliteit van mijn spelers hoor je natuurlijk niet zo laag te staan. Op een gegeven moment gaan de negatieve resultaten wel in de koppies zitten."

ONTSTEMD Ook Pancratius-trainer Patrick van Leeuwen is na het verlies van het laatste duel tegen VVC nog steeds ontstemd: "Jullie zullen het de eerste minuten wel zien. We gaan ons vandaag revancheren na die onnodige nederlaag." Branco Hellinga en Chet Bakker zijn het slachtoffer van deze dadendrang en nemen plaats op de reservebank. Spelverdeler Bas ter Haak keert na een blessure weer terug in de basis. Onder de lat is er wel een probleem. Drie afwezige keepers, dus is de 50-jarige Emiel van der Meer weer van stal gehaald. Bij Overbos staat routinier Maarten Wels weer eens in de basiself.

Al na 5 minuten spelen komt Pancratius aan de leiding. De wind en het stuntelige optreden van keeper Kool zijn daar debet aan. Een bal gedragen door de wind caramboleert via de doelpaal voor de voeten van spits Joey van den Broek, die legt de bal onzelfzuchtig af op Danny Hijzelendoorn: 1-0.

VETERAAN Even lijken de Hoofddorpers de weg kwijt, maar zij knokken zich terug in de wedstrijd. Na twintig minuten spelen maakt Wels gebruik van het weifelend uitkomen van keeper Van der Meer. Hij verschalkt de 'veteraan' met een listige kopbal. Vanaf dit moment verzuimt Overbos de wedstrijd te beslissen. Timo Zwartjes die keer op keer gevaarlijk doorkomt over de linkerflank, levert enkele niet te missen voorzetten af. Het zeventien jarige talent Max Doesburg ( in de belangstelling bij ADO Den Haag, red.) kan tot tweemaal toe Overbos aan de leiding brengen, maar hij mist twee opgelegde kansen.

Ook na rust is Overbos de bovenliggende partij. Uit een hoekschop komt Pancratius via een kopbal van Mike van Haarlem tegen de verhouding in toch weer aan de leiding. Keeper Van der Meer weet vervolgens met kunst en vliegwerk de voorsprong vast te houden en de drie punten over de streep te trekken.

TELEURGESTELD Een zwaar teleurgestelde Kuijper na afloop: "Hoe is het mogelijk. Je bent minimaal gelijkwaardig aan de nummer twee van de ranglijst. We verliezen totaal onverdiend. We geven echt twee cadeautjes weg, die tegengoals. Verder geven we niets weg en creëren genoeg kansen. Het wordt weer uithuilen en opnieuw beginnen. Het is een cliché, maar we hebben nog zeven finales te gaan om de nacompetitie te ontlopen."