Afbeelding
pr

Medailleregen in Duitsland voor zwemmers van ZPCH

Sport/sport

HOOFDDORP ZPCH is vorige week met een koffer vol medailles teruggekomen van een gerenommeerd zwemtoernooi in Duitsland. het was verreweg de beste deelnemer.

"In 1990 is ZPCH in contact gekomen met Dülkener Schwimmverrein Viersen en sindsdien wordt ZPCH ieder jaar uitgenodigd door deze zwemvereniging om mee te doen met het Internationales Früjahrsschwimmfest in Duitsland", vertelt Brenda van Duuren van ZPCH. " Aan dit toernooi deden deze keer 22 teams mee uit Nederland en Duitsland.

[BEGELEIDING] Dit jaar vertrok de bus op vrijdagavond met 42 zwemmers en de nodige begeleiding om op zaterdagochtend te kunnen starten met het volkslied. Alle zwemmers hadden zich terdege voorbereid onder de deskundige leiding van trainers Sjaak Kachelland, Michael Stolts, Tristan Kroon, Kay Gerken (de uit de USA afkomstige trainster wie Olympische teams onder haar hoede heeft gehad) en Kaylee de Jong."

"Het harde trainen werd dan ook beloond en de medaillebuit was enorm voor de zwemmers. Na twee dagen keihard zwemmen en vele verbeterde persoonlijke records ging ZPCH naar huis met 171 medailles waarvan 79 goud, 51 zilver en 41 brons. Ook nam ZPCH 11 van de 20 jaargangbekers mee terug naar Hoofddorp voor de zwemmer(ster)s die in zijn/haar leeftijdscategorie de meeste punten heeft behaald. Een zeer geslaagd weekend voor de zwemmers en de trainers van ZPCH."

advertentie