Simsek (links) in betere tijden bij vv Zwanenburg, bij het tekenen van zijn contract in 2015.
Simsek (links) in betere tijden bij vv Zwanenburg, bij het tekenen van zijn contract in 2015. Archief

Vv Zwanenburg en trainer Simsek per direct uit elkaar

Sport/sport

ZWANENBURG Vv Zwanenburg en Mehmet Simsek gaan per direct uit elkaar. Het bestuur vindt dat de chemie tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep niet meer voldoende is om handhaving in de 3de klasse te realiseren.

Het eerste elftal van vv Zwanenburg staat momenteel laatste in de 3de klasse C. Simsek was bezig met zijn laatste seizoen bij Zwanenburg. Hij was sinds 2015 onder contract bij vv Zwanenburg en promoveerde afgelopen seizoen nog met de club van de 4de naar de 3de klasse. 

[MINDER GOED] Daarin gaat het echter een stuk minder goed dit seizoen. Vv Zwanenburg staat inmiddels stijf onderaan en verloor dit seizoen twaalf van de zeventien gespeelde wedstrijden. Genoeg reden voor het bestuur van de club om Simsek, die aan het eind van het seizoen toch al zou vertrekken, per direct te laten vertrekken.

De taken van Simsek zullen worden overgenomen door Lex von Mauw, momenteel assistent-trainer van Zwanenburg en door Richard Griffioen, trainer van Zwanenburg 2. Het bestuur hoopt dat deze beslissing een positief effect zal hebben op de resultaten de komende periode.

Eerder werd overigens al bekend dat Robert van Boxel vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Zwanenburg wordt. 

Robert van Boxtel (rechts) wordt de nieuwe trainer van vv Zwanenburg.
advertentie