Lunchende Hawks Cubs 1
Lunchende Hawks Cubs 1 E. P.

Bekerwinst voor Hawks op Leo van Herwijnen Rugby Toernooi in Amersfoort

Sport/sport Deel je nieuws

Een mooi toernooitje aan het eind van het seizoen tegen gelijkwaardige poules, dat is waar de cubs van Rugby Club Haarlemmermeer Hawks voor op weg zijn gegaan afgelopen zondag.
Aangekomen op het toernooi terrein werd gelijk de goede opzet van het toernooi duidelijk, teams uit de gehele regio en allemaal voortkomend uit vergelijkbare niveaus.
 
De dag startte met een wedstrijd tegen de Bulldogs uit Almere, een goed lopend team met mooie breaks in de wedstrijd.
De Hawks hebben goed verweer gegeven en ook try’s gedrukt maar het was niet genoeg voor de winst (7-29) in de eerste wedstrijd.
 
Een half uurtje later stonden de Hawks tegen de Haagsche, een mooie wedstrijd waarbij passes, breaks, offloads en rucks je om de oren vlogen.
Na tweemaal 12 minuten speeltijd kwamen de Hawks met winst van het speelveld (27-22)
 
Bij een leuk toernooi hoort ook de innerlijke mens verzorgt te worden, dit was perfect geregeld door de ontvangende club. Alle spelers kregen bij aanvang van het toernooi een strippenkaart voor fruit, een hotdog en drinken. Dit ging dan ook gretig naar binnen, rugby maakt hongerig.
 
Een half uur later moest het team aantreden tegen de Bassets uit Sassenheim, deze partij zat meer op gelijk niveau met mooie momenten op beide helften van de pitch.
Alles spelers hebben gegeven wat zij in zich hadden die dag en ook dit keer wonnen de Hawks (27-15).
 
Iedereen maakt zich op voor de laatste wedstrijd van de dag, de wedstrijd tegen de thuisclub Eemland.
Eemland speelde met een grote variatie aan spelers van allerlei niveaus, de Hawks stonden met het vertrouwde eerste team op het veld.
De tekenen van een hele dag rugby worden dan toch duidelijk, kleine blessures, vermoeidheid maar een ijzeren wil om te blijven spelen. Het mocht in de laatste wedstrijd helaas niet baten. Deze keer was Eemland de sterkste op het veld (10-22)
 
Nu maar op naar de wedstrijdleiding om te horen hoe alle teams gepresteerd hebben, en ja hoor een mooie 3de plaats in het toernooi. Wat een mooie afsluiting van een super leuke rugby dag voor deze jonge rugbytalenten uit de Haarlemmermeer.
Bedankt RC Eemland voor dit mooie en sportieve toernooi.

advertentie