Hoe de duiven vlogen

Sport/sport Deel je nieuws

Nieuw Vennep - De duiven in het Franse Blois gingen zaterdagochtend mooi op tijd los, zeven uur klonk het startschot voor de duiven van de Gouden leeuw. Hoewel er op de buienradar veel regen te zien was onderweg hebben de duiven er  nauwelijks last van gehad. Het werd een mooie eerlijke strijd met de één jaar oude duivin de “400” van het Hoofddorpse hok Coen Lammerts & Kees Brouwer als uiteindelijke sterke winnares. Het startschot voor de duiven in Peronne klonk een heel stuk later. Tien minuten over één mochten ze het luchtruim kiezen en de postduiven in concours kwamen vlot naar huis. Een jaarling doffer de “725” van Theo Beerendonk was de hele koppel te snel af en de duif die 3 minuten later arriveerde  pakte voor haar baas ook nog eens het zilver. Een prachtige dubbel voor Theo.

De 10 snelste duiven van Blois; Coen Lammerts / Kees Brouwer 1. Aad Beerendonk 2,5,7 en 8. Theo Beerendonk 3 en 10. Don de Vlieger 4,6 en 9.

De 10 snelste duiven van Peronne; Theo Beerendonk 1 en 2. Don de Vlieger 3,6,7 en 10. Menno Vermeere 4. Trio Cees & Teun Groeneveld & Kees Elshout 5. Aad Beerendonk 8 en 9.

advertentie