Belangrijke winst voor DSOV

25 februari 2018 om 19:13 Sport/sport

VIJFHUIZEN DSOV versloeg DOSR met 3-1. De nummer vier van de ranglijst werd overtuigend geklopt. De volgende tegenstanders zijn de nummers twee (VUC) en drie ( RKDEO) van de ranglijst.

Trainer Bart Jansen had veel waardering voor de fans. ''Voor de spelers viel wel te leven met die kou die bewegen genoeg, echter langs de kant moet dat best zwaar zijn. Super dat ze er toch weer waren.'' De thuisploeg begon sterk en kreeg al snel vijf corners te nemen. Na een kwartier werd het volledig tegen de verhouding in 0-1. DSOV trok zich er niets van aan en in de 35e minuut stond het gelijk. Martijn Nelis gaf de bal op maat aan Bianco Caroline die de doelman kansloos achterliet. In de tweede helft was DSOV vrijwel voortdurend in de aanval.

Twintig minuten voor tijd kon Carolina 2-1 scoren, met dank aan het voorbereidende werk van Bryan Wilderom. Zes minuten voor tijd werd deze speler onderuit gehaald in het strafschopgebied. De strafschop werd daarna benut door Nelis. Jansen was na afloop tevreden. ''Onze concurrenten lieten geen punten liggen. De komende twee duels moeten we winnend afsluiten, dan zijn we heel dichtbij het kampioenschap.''