Twee podiumplaatsen voor Ilse Buren en Raynaldo Kuijpers op NK tot 21 jaar

5 maart 2018 om 10:05 Sport/sport

NIEUW-VENNEP De judoka's Ilse Buren en Raynaldo Kuijpers van Judo Yushi hebben afgelopen zaterdag een prijs gewonnen op het NK judo voor junioren tot 21 jaar. Ilse Buren werd tweede van Nederland bij de dames in de categorie tot 52 kg. Raynaldo Kuijpers behaalde een derde plaats bij de heren tot 73 kg.

Het NK tot 21 jaar vond plaats in de Topsporthal in Almere. Zowel Buren als Luijpers zijn geboren in 1999 en daardoor nog niet laatstejaars.
Ilse Buren won de eerste ronde van Van Hoof met vol punt door schouderworp. Ook de kwartfinale tegen Boot won de Vennepse met vol punt door schouderworp. In de halve finale tegen de krachtige judoka Raspe won Buren in de Golden Score met wazari door maki-komi. Ook de finale tegen Rottier was een echte krachtmeting. Ondanks dat Buren domineerde kon ze geen punt op het bord krijgen, waardoor ook deze wedstrijd een verlenging werd. Het gebrek aan ritme, naar aanleiding van een kruisbandblessure vorig jaar, brak haar op en ging ze alsnog onderuit voor wazari met een beenworp.

Raynaldo Kuijpers startte met verlies tegen de latere finalist Tsulhov die hem verraste met een beenveeg. In de herkansing won Kuijpers vervolgens van Krist met armklem, van Schellekens met armklem, van Speekenbrink met doorloopverwurging en van Maas met waza-ari door overname op uchi-mata. De Venneper kwam nu om brons te staan, maar omdat zijn tegenstander in de wedstrijd ervoor werd gediskwalificeerd, hoefde hij deze wedstrijd niet meer te judoën. Ook de judoka's van Judo Yushi die eerstejaars zijn in deze leeftijdsklasse deden het erg goed. Tim Fennema werd gedeelde zevende tot 81 kg en ook Jesse Reede en Lars Jasperse wonnen in de -66 kg meerdere wedstrijden.

Een dag later vonden bij Judo Yushi in Nieuw-Vennep de officiële regiokampioenschappen voor pupillen-A (leeftijdsklasse -10 jaar) in het district Noord-Holland van de Judo Bond Nederland plaats.

Judo Yushi had zelf vijf judoka's ingeschreven. Alle vijf judoka's behaalden een plek bij de beste vijf judoka's in hun gewichtsklasse, waardoor zij zich alle vijf plaatsten voor het kampioenschap van Noord-Holland volgende week. Xuxa Blom (-38 kg) en Tim van Deventer (-27 kg) werden kampioen van de regio, Shayen Ouwerkerk (-27 kg) en Aurora Dekker (-24 kg) behaalden brons en Mischa Steen werd vijfde (-30 kg).

Een deel van de wedstrijdselectie tot 15 jaar en tot 18 jaar reisde dit weekend af naar Ingelmunster in België. Ook daar veroverden de judoka's van Judo Yushi medailles. Dion Blanck werd eerste, Tom Duivenvoorden en Teun Zwetsloot behaalden een tweede plek en Luca Needham werd derde.