Deelnemers aan de zwem4daagse
Deelnemers aan de zwem4daagse KNZB

Zwem4daagse Hoofddorp in de Herfsvakantie

1 oktober 2020 om 11:28 Sport Deel je nieuws

Doe jij ook mee met de Zwem4daagse?

In de herfstvakantie van 12 t/m 15 oktober is het weer mogelijk om deel te nemen aan de zwem4daagse in het SKWA. 

Nederland is een echt waterland, kinderen leren op jonge leeftijd zwemmen voor hun eigen veiligheid. Om kinderen zwemvaardigheid te houden is het van belang dat kinderen ook na hun zwemdiploma af en toe blijven zwemmen. Om kinderen op een leuke manier te laten werken aan hun zwemvaardigheid, organiseren de Hoofddorpse zwemverenigingen gezamenlijk de Zwem4daagse. 

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen deelnemers 4 dagen een afstand van 250, 500 of 1.000 meter per avond. De gekozen afstand moet wel binnen 30 minuten gezwommen worden. Als beloning voor de prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een echte Zwem4daagse medaille uitgereikt! Oftewel, een leuk evenement dat fun, gezelligheid en uitdaging biedt! Kijk op de website www.zpch.zwem4daagse.nl voor meer informatie. 

Vanwege het Covid-19 virus is er dit jaar maar plaats voor maximaal 160 deelnemers, 40 per tijdsblok van 30 minuten. Deelname is alleen mogelijk bij voorinschrijving via de website www.zpch.zwem4daagse.nl. De zwemzaal is deze editie niet toegankelijk voor publiek en ook de horeca zal gesloten zijn. Kinderen die meedoen moeten in staat zijn zelfstandig naar binnen te gaan, om te kleden en de afstand te zwemmen.

Maar het is natuurlijk wel mogelijk om als ouders zelf mee te zwemmen. Samen zwemmen is namelijk veel leuker.

De organisatie is in handen van zwemvereniging ZPCH en zwemvereniging De Watervrienden Hoofddorp. Samen met het SKWA en de KNZB hebben ze maatregelen genomen om dit evenement veilig te organiseren. Zo trekken de deelnemers thuis al de zwemkleding aan. Het gebruik van kleedkamers voorafgaand aan het zwemmen is niet mogelijk. Na afloop ik omkleden in de kleedkamers wel toegestaan. Verder is er een éénrichtingsverkeer ingesteld en is er extra controle op het houden van afstand. 

We vertrouwen erop dat we dit evenement voor iedereen veilig kunnen laten verlopen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie