Afbeelding
Eigen foto

Drie judoka’s van Judo Yushi kampioen van Noord-Holland tot 15 jaar

19 maart 2018 om 13:27 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Vijf judoka’s van Judo Yushi hebben zich afgelopen zondag op het kampioenschap van Noord-Holland geplaatst voor het NK tot 15 jaar. Tom Duivenvoorden, Maira Medema en Estrella Otte werden kampioen van Noord-Holland.

Op het kampioenschap van Noord-Holland in de leeftijdsklasse tot 15 jaar hebben vijf judoka’s van Judo Yushi zich door middel van een podiumplaats geplaatst voor het Nederlands kampioenschap tot 15 jaar. Drie judoka’s werden kampioen van Noord-Holland. Voor het eerst plaatsten zich namens de Vennepse judoschool meer meisjes dan jongens voor een NK.

In de klasse tot 44 kilogram werd Estrella Otte kampioen van Noord-Holland. Otte won de kwart- en halve finale met vol punt door heupworpen. In de finale scoorde Otte eerst met een heupworp om daarna de wedstrijd met houdgreep te beslissen.

In de klasse -40 kg was Maira Medema overduidelijk de beste judoka in haar klasse met drie relatief snelle overwinningen. Medema scoorde drie keer met heupworpen.
Bij de meisjes werd Lieke van Lierop werd derde in de klasse tot 52 kg en Nora de Smit deed hetzelfde in de klasse tot 32 kg.

Bij de jongens tot 55 kg behaalde Tom Duivenvoorden het kampioenschap. Hij won de voorronde en kwartfinale door heupworpen. De halve finale en finale won Duivenvoorden met houdgrepen.