Uno laat zich verrassen door terechte penalty

24 maart 2018 om 23:12 Sport/sport

HOOFDDORP Op een zaterdag waarop bijna elk Haarlemmermeers belangrijkste voetbalelftal verliest, heeft ook UNO het hoofd moeten buigen tegen de nummer drie Haarlem Kennemerland. Belangrijkste oorzaak was deze zaterdag niet het aantal spelers dat uit Hoofddorp vertrok (hoofdtrainer Mohammed Ajar had 14 spelers), maar de wijze waarop die spelers omsprongen met de kansen die er voor de Hoofddorpers waren. Volgens Ajar een probleem waar UNO wel vaker last van heeft.

"Voetballend kan het er soms prima uitzien. Maar kijk je naar het aantal doelpunten, dan is het rendement gewoon niet hoog genoeg. Vandaag maakte daarop geen uitzondering. En als je dan in de 12 minuut een penalty tegen krijgt – terecht overigens – dan vecht je niet alleen tegen een achterstand, maar ook een beetje tegen jezelf."

Nu rust probeerde UNO de druk te verhogen en werden ook de backs betrokken bij het aanvalsspel, maar het was juist de thuisclub die scoorde. Via een counter werd de eindstand bepaald op 3-0.

"De penalty deed ons echt de das om, want het was over het algemeen een gelijkopgaande strijd. Jammer dat we er niet meer van hebben kunnen maken."

Voor zaterdag de 31e staat de thuiswedstrijd tegen buurman S.V. Hoofddorp (6e, UNO staat 9e) op het programma.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie