Afbeelding
Ron van der Steeg

Geen vrolijk Pasen voor Fc VVC

31 maart 2018 om 21:46 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Een nieuwe nederlaag van het vlaggenschip zorgde zaterdagmiddag op het gezellige VVC-complex toch wel voor een kater. Het jaarlijks terugkerende “Bob Strijbos”paastoernooi is in volle gang. Kraampjes, muziek en veel enthousiaste voetballertjes bemanden de zeven velden. Op het hoofdveld verliest het eerste met 1-4 van de nummer twee van de ranglijst vv Stormvogels. Trainer Rik van IJzendoorn vooraf: “Vanwege dit traditionele toernooi hadden we uitstel bij de KNVB aangevraagd. Dat is helaas niet gehonoreerd.” (Vreemd, daar sv Robin Hood nog 5 wedstrijden! moet inhalen,red.)

Dat vandaag de ommekeer zou komen, lag niet in de lijn der verwachtingen. Na negentig minuten staan wel de harde cijfers in het rood op het scorebord. In de 12e minuut valt verdediger Ryan MacKee in de zestien met zijn hand op de bal; penalty. Keeper Thiery Wesseling gaat nog wel naar de goede hoek, maar is kansloos. Met de 0-1 stand wordt de rust bereikt. VVC komt sterk uit de kleedkamer, maar in de 51e minuut kopt de IJmuidense spits uit een hoekschop de 0-2 binnen. Als tien minuten later de linksbuiten de bal kapt en de 0-3 binnenschiet, is de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd schiet VVC-invaller Rigi Graanoogst uit een vrije schop van Jasper de Bie de eretreffer binnen. Na een twijfelachtig gegeven rode kaart ( natrappen ) aan VVC’er MacKee valt in de 90e minuut nog de 1-4.

VVC kan zich volgende week revancheren in een nu al beladen wedstrijd tegen de nummer laatst; het Amsterdamse ZSGO.