Mervin Gario zit weer op de ton na zijn tijdelijke schorsing.
Mervin Gario zit weer op de ton na zijn tijdelijke schorsing. Jos van Rooijen

Honkballers delen de punten

17 mei 2018 om 23:46 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers hebben donderdagavond, met hoofdcoach Mervin Gario weer in hun midden en Lars Huijer (laatste innings Dion Steijl) op de heuvel, gelijk gespeeld tegen Quick Amersfoort. In het station aan de Molenaarslaan werd het 3-3 na tien innings.

De Hoofddorpers begonnen goed door de eerste inning met 1-0 af te sluiten, maar de gasten wisten meteen gelijk te komen. Pas in de 5e inning werd er opnieuw gescoord. De thuisploeg nam een 3-1 voorsprong, maar kon er maar kort van genieten. Quick Amersfoort maakte meteen 3-3, mede door veldfouten aan de kant van Hoofddorp.

De inningen daarna kwamen er nog wel spelers op de honken, maar het slagwerk leverde geen punten op. Dat betekende verlengen, maar pas nadat de lichtinstallatie op het sportcomplexc het weer deed. In het volle licht kon Quick Amersfoort via een dubbelspel nog van scoren weerhouden worden, waarna ook de thuisploeg (nu weer met Mervin Gario aan slag na zijn tijdelijke schorsing) niet meer tot scoren kon komen.

Inmiddels was het 22.30 uur geworden, het moment dat er geen nieuwe inning meer gestart mag worden. Eindstand derhalve 3-3 en een puntendeling voor beide teams die elkaar zaterdag en zondag weer binnen de lijnen ontmoeten. Zondag is dat (opnieuw) in Hoofddorp. Start 13 uur.

Lars Huijer als startend pitcher. Hij werd vervangen door Dion Steijl.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie