Afbeelding
Pixabay.com

‘MeerSquash vrouwen opnieuw onderuit in eredivisie

1 december 2022 om 12:00 Sport

HOOFDDORP De damesploeg van ‘MeerSquash heeft wederom een nederlaag geleden in de Nederlandse squasheredivisie. Op het Arnolduspark verloor de thuisploeg woensdagavond zoals verwacht van titelkandidaat Grant Thornton Victoria Rotterdam. Het werd 3-10.

In het eerste duel van de avond, kwam Emme-Lotte Boon voor het eerst dit seizoen in actie namens ‘MeerSquash. Tegen Lianka Radzyminski kweet zij zich uitstekend van haar taak en stapte ze na een spannende strijd als winnaar van de baan: 16-14, 11-9, 6-11, 11-6.

Gabi Fritsche en Elfi Markus konden daarentegen deze week geen game winnen. Dat was gezien de tegenstand echter geen verrassing. Fritsche ging met 2-11, 5-11, 2-11 onderuit tegen nationaal kampioene Fleur Maas, terwijl Markus haar meerdere moest erkennen in de mondiale top-100 speelster Nadia Pfister uit Zwitserland: 6-11, 8-11, 7-11.

Door de vierde nederlaag van het seizoen staat de jonge formatie uit Hoofddorp met 13 punten onderaan in de hoogste divisie van de SBN Eredivisie. De achterstand op de nummer vijf, Keylane Squash Utrecht, bedraagt inmiddels 11 punten. Koploper Frans Otten Stadion heeft na vier speelronden al 39 punten bij elkaar geslagen.

De volgende speelronde in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie voor dames staat op 11 januari 2023 gepland. ‘MeerSquash speelt dan uit tegen GC Biotech SquashTime Eindhoven.

Tegen die tijd hopen de Hoofddorpse squashsters weer te beschikken over Nele Gilis. De Belgische miste de eerste vier competitiewedstrijden door PSA-toernooien in het buitenland waar ze overigens uitstekend presteerde. Door toernooizeges in Nantes (Frankrijk), Sydney (Australië) en Kuala Lumpur (Maleisië) staat ze sinds deze week voor het eerst in de top-10 op de PSA World Rankings.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie