Open Kampioenschappen Pencak Silat 19 maart a.s.

13 maart 2023 om 19:29 Sport Deel je nieuws

Pencak Silat is de verzamelnaam voor traditionele Zuid-Oost Aziatische krijgskunsten. Per streek zijn traditioneel verschillende stijlen ontwikkeld. Pencak Silat is een cultureel erfgoed die in verschillende sportscholen verspreid over heel Nederland wordt beoefend. Tijdens competities tonen de vechters hun kunsten en nemen ze het tegen elkaar op.

Aanstaande zondag 19 maart 2023 zullen er Open Kampioenschappen Pencak Silat plaatsvinden in Sportplaza “Het Spectrum” in Hoofddorp.

Dit Pencak Silat toernooi is georganiseerd door MinangKabau Hoofddorp in samenwerking met de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). De entree t/m 13 jaar is gratis en €5 voor 14 jaar en ouder. De zaal zal om 08.00 uur openen en van 09.30 – 18.00 uur zal het toernooi plaatsvinden. 

Het evenement wordt geopend met een traditionele opening van de Hoofddorpse Silat stijl, Paulu Sembilan. Het evenement kent 2 wedstrijdvormen; de ‘Tanding’ (wedstrijd sparring) en de ‘Seni’ (kunstvorm waarin 1 of meerdere personen een strijd voeren in 3 internationale vastgelegde loopvormen). Meer informatie over Tanding en Seni kunt u vinden op www.NPSF.nl

Aan deze Open Kampioenschappen zullen vechters uit verschillende landen deelnemen.

Namens MinangKabau Hoofddorp zullen de volgende vechters deelnemen aan de competitie:

Jeugd:

Jayden Koppert 

Senioren:

Keanu Rademaker 60-65 kg (geblesseerd)

Jay Smith 65-70 kg

Jens van den Berg 75-80 kg

Dean Bakker 85-90 kg

Het belooft een mooi evenement te worden. U bent van harte welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie