Haarlemmermeer Run 2022
Haarlemmermeer Run 2022 Jan Aukes

Ren mee met de Haarlemmermeer Run

9 mei 2023 om 21:00 Sport

HOOFDDORP De zeventiende editie van de Haarlemmermeer Run is dit jaar voor het eerst onderdeel van het Zorg en Zekerheid circuit. Tijdens het Circuit zijn er 9 wedstrijden en de Haarlemmermeer Run is de laatste in de serie. Hierbij staan er acht onderdelen op het programma waar zowel kinderen als volwassenen aan mee kunnen doen. De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid wil met het Circuit beweging en gezondheid in de regio stimuleren en ondersteunen. 

Voorzitter Klaas Bruin is blij met de vele vrijwilligers die meewerken om de run mogelijk te maken. “Rond de 250 vrijwilligers helpen bij de organisatie van het evenement”, vertelt Klaas. “Zij helpen ons met alles. Van het regelen van het verkeer tot het smeren van broodjes!”

De financiën van de Haarlemmermeer Run zijn op zichzelf prima, maar door de coronacrisis is het vinden van sponsoren een uitdaging geworden. De organisatie heeft gelukkig veel lokale sponsoren die het evenement van harte ondersteunen.

De inschrijvingen voor de Haarlemmermeer Run lopen goed en zijn ongeveer gelijk aan vorig jaar. De organisatie verwacht tussen de 1500 en 2000 inschrijvingen. Een groot deel daarvan zijn kinderen, die door de ondersteuning van Zorg en Zekerheid gratis mogen deelnemen. Samen met Sportservice Haarlemmermeer zijn basisscholen in de hele gemeente aangeschreven om mee te doen en zijn er ook verschillende sportverenigingen aanwezig. De kinderen die aan de Run meedoen kunnen daar gratis workshops volgen en zo in aanraking komen met andere sporten. Voor de verenigingen is het een kans om nieuwe leden te werven.

Geïnteresseerden kunnen tot donderdag 18 mei inschrijven via de website, of op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en zondag in het honkbalstadion van Sportpark 21 tot een halfuur voor het startschot. 

Het eerste startschot, gegeven door wethouder Mariëtte Sedee, klinkt om 09.15 uur. Dan beginnen de Murata GeZZinslopen voor de kinderen plus de G-run. Daarna tussen 10.30 en 11.00uur start de wandeltocht over een mooi nieuw parcours. Gevolgd door de MultiTankCard halve marathon om 11.00 uur, de Jumbo 5 kilometer om 11.15 uur en de Runx 10 kilometer sluit het evenement af om 11.25 uur. 

Na afloop van de wedstrijden zijn er nog diverse prijsuitreikingen van zowel de Haarlemmermeer Run zelf als van het gehele Zorg en Zekerheid Circuit. Voor meer informatie kun je de website bezoeken op https://www.haarlemmermeerrun.nl/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie