Afbeelding
Edwin Hobbyfotograaf

Maxime Karman gaat voor het podium op EK Eventing

4 september 2023 om 13:00 Sport

NIEUW-VENNEP De achttienjarige Maxime Karman uit Nieuw-Vennep vertegenwoordigt Nederland van 14 tot en met 17 september op het Europees Kampioenschap Eventing voor Junioren en Young Riders. De Vennepse amazone neemt deel met haar paard Funi Strona.

Eventing is de meest compleet gecombineerde competitie. Het is een echte ‘paardentriatlon’ bestaande uit dressuur, cross country en een springproef. De bedoeling van de cross country is de snelheid, uithouding en spring mogelijkheden van het paard en de kennis van de ruiter te testen. De combinatie die de minste strafpunten behaalt over de drie onderdelen is de winnaar. De wedstrijd wordt over meerdere dagen verreden en wordt vaak op het laatste onderdeel beslist. 

Dit jaar vindt het EK plaats in Montelibretti (Rome) Italië. Voor Maxime en haar paard Funi Strona is dit het derde EK. Na Zweden in 2021 en Engeland in 2022 reizen Maxime, haar paard en de rest van de Nederlandse Teams zondag 10 september af naar Italië. 

Twee weken geleden reed de Vennepse haar laatste observatiewedstrijd voor de Nederlandse Junioren en Young Riders. Een wedstrijd waarin de ruiters, amazones en paarden, laten zien dat ze fit én in vorm zijn. Bondscoach Marcelle de Kam heeft kort daarna bekendgemaakt dat Maxime en haar paard Funi Strona zijn toegevoegd aan de Nederlandse afvaardiging. 

Op zondag 17 september is bekend wie er met de team- en individuele-medailles huiswaarts gaan. “Een podiumplaats is voor zowel de Junioren als Young Riders mogelijk”, laat een zelfverzekerde Maxime weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie