Casimir Schmidt pakt voor derde keer de meerkamptitel.
Casimir Schmidt pakt voor derde keer de meerkamptitel. Archieffoto

Nederlandse meerkamptitel turnen voor Casimir Schmidt

25 juni 2023 om 08:26 Turnen

HOOFDDORP Casimir Schmidt en Naomi Visser hebben bij de Nederlandse kampioenschappen turnen de meerkamptitels gewonnen. Voor beiden is het de derde Nederlandse meerkamptitel uit hun loopbaan.

Schmidt, die in 2013 en 2019 ook de meerkamptitel won, kwam tot 82,650 punten en bleef daarmee Jordi Hagenaar (81,000) voor. Hagenaar, die vorig jaar nog de titel greep, kwam op voltige ten val en verloor daardoor een vol punt.

Schmidt was na afloop tevreden met het veroveren van zijn titel, maar was kritisch over zijn optreden. “Ik was niet supergoed voorbereid”, gaf hij toe. “Mijn focus ligt eigenlijk nu al op de WK in Antwerpen. De afgelopen periode heb ik daarom vooral veel nieuwe elementen getraind en daardoor maar een weekje een echte voorbereiding gedraaid op de NK. Maandag ga ik lekker op vakantie, dus dit weekend was echt het laatste wedstrijdje. Maar tijdens zo’n wedstrijd ben ik wel perfectionistisch en wil ik winnen. Op vloer had ik voor mijn gevoel een klein foutje, voltige was niet echt lekker. Daarna waren sprong, brug en ringen goed. Op rek maakte ik een fout bij mijn afsprong en dat is vervelend, maar ik was gewoon echt op aan het einde”, zei hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie