Afbeelding
ANP Foto

Yang Tai Chi Hoofddorp start nieuwe lesgroep

11 augustus 2019 om 10:50 Vechtsporten

HOOFDDORP Op dinsdag 17 september start Yang Tai Chi Hoofddorp met een nieuwe lesgroep; Tai Chi basis in de Yang stijl van Meester Cheng Man Ching. Het woord Tai Chi betekent verbeteren en vooruitgaan in de richting van het onbegrensde. Van oorsprong is het een eeuwenoude vechtkunst; in de loop der tijden is Tai Chi steeds meer en meer gebruikt ter ontspanning. Tai Chi heeft een diepgaande werking op onze lichamelijke gezondheid. Tai Chi is ontspanning, zachtheid en balans. Tai Chi is een bewegingskunst die men kan beoefenen ter bevordering van de gezondheid, als meditatieve oefening en als gevechtskunst. 

In deze cursus, die in blokken van 12 lessen gegeven wordt, gaan we stapsgewijs en met veel herhalingen de oefeningen en meditaties leren, zodat je een grondige training in de Tai Chi-basistechnieken krijgt.  In de lessen komen Tai Chi, applicaties, Chi-kung, zelfmassage, ontspanningsoefeningen en meditatie aan bod.

Tijdens de oefeningen staat het plezier dat men beleeft aan bewegen voorop. De insteek is dan ook dat we tijdens lessen met elkaar op praktische en prettige wijze de oefeningen doen en de vorm van Chen Man Ching leren. De lessen zijn er ook op gericht dat de basishoudingen en bewegingen in het dagelijks leven toegepast kunnen worden.

Na verloop van tijd ga je voelen wat goed is voor je lichaam. Het draagt bij aan een leven waarin lichaam en geest meer in balans komen. Heb je belangstelling? Kom dan dinsdagavond  10 september van 19.30 tot 20.30 uur voor het kijken naar een Tai Chi demonstratie en om mee te doen met de proefles. Uiteraard kun je dan ook vragen stellen aan de leraar. Voor het meedoen met de proefles is makkelijk zittende kleding wel zo prettig,  zaalschoenen of Tai Chi schoenen zijn gewenst. 

Adres: Gymzaal Sparresholm 175, tegen over de IJwegschool te Hoofddorp. Voor informatie tel. 06 155 10 748 E-mail info@yangtaichi.nl of kijk op www.yangtaichi.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie