De wederom sterk keepende Kallai kon de 1-0 nederlaag niet voorkomen.
De wederom sterk keepende Kallai kon de 1-0 nederlaag niet voorkomen. Aangeleverd

DIOS O18-1 nipt onderuit in boeiend gevecht.

5 februari 2024 om 09:29 Voetbal

NIEUW-VENNEP De Boys van DIOS <18-1 hebben zaterdag hun tweede uitwedstrijd gespeeld in de Divisie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Meerburg uit Zoetermeer. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden we een punt voor en gaan we aan kop van de stand. Er kunnen vandaag dus goede zaken gedaan worden. Helaas alles behalve een fitte selectie vandaag. Ook bij ons heeft de griep gedeeltelijk om zich heen gegrepen. 

Vandaar deze wedstrijd  een iets gewijzigde opstelling. Behalve achterin, want daar staan de bikkels en vaste waardes van het elftal met Kallai, Bas, Sebastiaan, David en Christiaan. Iets gewijzigd middenveld met daarin vandaag een plekje voor Victor, aangevuld met aanvoerder Kevin en uiteraard de laatste weken sterk spelende Brent. Voorin tracht iets meer stootkracht met Rick in de spits, aangevuld met vastwaarde Luca op links en bij de afwezigheid van de wat zieke Sami op rechts start vandaag Jochem. 

Op de bank Kishan, Kayen, Pascal en toch ook Sami. Schitterend complex, mooi groot en brede grasmat en een goede scheidsrechter uit Rotterdam-Zuid. Vaste ouders en vrienden- en vriendinnengroep waren uiteraard weer meegereisd uit Nieuw Vennep om ons van de nodige support te voorzien.  

De wedstrijd vangt aan om 14.00 uur en de eerste 10 minuten ging redelijk gelijkwaardig op. Moet zeggen dat ik best onder de indruk was van de fysieke kracht van de tegenstander.  Dat was even wennen ook voor mijn jongens, maar al vrij snel knokte de jongens zich in deze wedstrijd.  Er ontspon zich een waar gevecht, zonder dat er zich aan beide kanten echt grote kansen voordeden. Een klein kansje voor Luca en een corner na een goede actie van Jochem.  

Dat was het wel de eerste 30 minuten. De niet fitte en wat zieke Jochem eruit en de al niet helemaal fitte Sami, die wilde er wel meteen in. Wisselen geblazen dus. Goede individuele actie van Luca op links,  helaas kon Rick er net niet bij om af te ronden. Had een mooi moment geweest zo vlak voor rust.  Daarna kwamen we heel goed weg, na een mooie aanval van de tegenstander, maar als zo vaker dit seizoen ranselde Kallai de bal uit het doel. Laatste minuut voor de rust een mega goede aanval aan onze kant met een dito voorzet van Sami. Helaas kwam wederom Rick net een stap te laat om de bal er in te tikken.  Dat was de kans op een best wel verdiende voorsprong geweest. Rust 0-0. Eerste helft was al een fysieke strijd en de tweede helft zou niet anders zijn. Niveau en inspanning is van een andere orde voor mijn jongens. 

Mooi leerproces waarin we zitten met elkaar. Tactiek besproken met wel of niet achter de beide backs aan rennen met risico van 1 op 1 achterin. We doen het nog niet. Nog geen wissels in de rust, foutje aan mijn kant, komen we later nog wel achter. Tweede helft niet anders dan de eerste helft.  Gelijkopgaande strijd met weinig tot geen kansen over en weer. Vermoeidheid neemt toe en ruimtes proberen we zo klein mogelijk te houden na eventueel balverlies. Een goede aanval via Bas en Kevin beland de bal bij de razendsnelle Sami.  

Alleen op doel met twee tegenstanders in de rug schiet hij de bal op de benen van de keeper. Uit de counter die hierop volgt staan we niet helemaal goed en daar ligt de bal in een 1 op 1 situatie met Kallai in ons doel. 1-0 achter in de 20e minuut van de 2e helft. We gaan en moeten meer risico nemen en smijten met de krachten. Wissel met Kishan erin voor de moegestreden Victor. Daarna meteen Pascal erin en Brent eruit. Alles proberen op de aanval. Licht veldoverwicht,  maar de bal valt maar niet goed. Wel gaat Kevin nog een keer alleen op doel af en lijkt te scoren. Absoluut geen buitenspel, helaas dacht de scheidsrechter en hun grensrechter daar anders over.  Luca schiet de kramp in de kuiten en kan niet meer verder. Dan wil ik Kayen erin doen, echter ik heb al drie wissel momenten gehad.  

Mijn fout dus, gelukkig knijpt de scheidsrechter uit Zuid een oogje toe en vind de tegenstander het ook goed. Dus het blijft 11 tegen 11. We blijven strijden maar vandaag zit het er gewoonweg niet meer in. Het ontbreekt aan stootkracht en we creëren te weinig tegen een gewoon goede tegenstander. 

Tot overmaat van ramp gaat Pascal door zijn knie na een tik op de hiel en de schrik slaat ons om het hart. Lijkt mee te vallen, echter hij kan niet meer verder. Met 10 man geven we niet op, maar meer dan een kopkans van Kevin in de laatste minuut zit gebeurd er niet mee. De ene nederlaag is de andere niet en met 0 punten keren we zeer teleurgesteld huiswaarts. Een typische 0-0 wedstrijd vandaag, die we echter wel nipt met 1-0 verliezen. 

Toch kunnen we terugkijken op een mooie, zware en sportieve wedstrijd. We hebben gestreden als kerels, echter stonden we  vandaag aan de verkeerde kant van de score. Supertrots op deze jongens en me maar hopen dat de blessures meevallen en iedereen volgende week is uitgeziekt. Dan gaan we weer op jacht naar een volgende overwinning, thuis tegen Rijnvogels FC. Een teleurgestelde, maar wederom trotse coach. 

René van Heijningen 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie