Alonso in stadion La Mestalla in Valencia.
Alonso in stadion La Mestalla in Valencia. Aangeleverd

Alonso Romeira (10) uit Hoofddorp op trainingsstage bij Spaanse profclub Valencia CF

20 februari 2024 om 12:13 Voetbal

HOOFDDORP Voor de tienjarige Alonso uit Hoofddorp stond het eerste weekend van februari in het teken van een groot voetbalavontuur. Samen met achttien jonge talenten uit Nederland, België en Luxemburg mocht hij op trainingsstage bij de Spaanse voetbalclub Valencia CF.

Eerder dit jaar organiseerde Valencia CF een trainingskamp in Nederland waar Alonso door Spaanse jeugdtrainers werd opgemerkt. Op basis daarvan werd hij uitgenodigd voor een trainingsstage op het trainingscomplex Ciudad Deportiva de Paterna in Valencia.

VERRASSING Vrijdag 2 februari reisde Alonso samen met achttien andere spelerstalenten af naar de Spaanse stad. Daar had de voetbalclub naast een trainingsstage nog een bijzondere verrassing voor de jonge spelers in petto. “Als kers op de taart mochten Alonso en zijn medespelers, voor aanvang van de wedstrijd van Valencia C.F. tegen UD Almeria, kennismaken met de spelers van Valencia C.F.  Daarna kregen ze de kans om in het volgepakte stadion La Mestalla met 55.000 bezoekers het veld op te gaan en het publiek te begroeten”, vertelt zijn vader. 

De tekst gaat verder onder de foto.


Alonso (derde van rechts in oranje shirt) en andere jongere spelers met het team van Valencia C.F. voor de wedstrijd tegen UD Almeria. - Aangeleverd

Dat Alonso zich een lang weekend bij de Spaanse profclub mocht onderdompelen, was voor hem een bijzondere ervaring. “Het was best spannend om spelers van Valencia CF te ontmoeten, maar ik vond het super leuk om met zoveel mensen in het stadion het veld op te mogen en bij de club te overnachten en te trainen.”

LATERE LEEFTIJD Na afloop van het weekend in Valencia krijgt Alonso te horen dat hij een positieve indruk heeft achtergelaten bij de Spaanse trainers van Valencia. Zijn vader benadrukt daarbij wel dat Alonso geen gouden bergen beloofd zijn. “De FIFA kan hier geen vervolg aangeven, mede door de jonge leeftijd en omdat hij geen inwoner van Spanje is. Maar wellicht zit er op latere leeftijd meer in. Er ligt al wel een uitnodiging voor hem klaar om de wedstrijd Valencia C.F. tegen Real Madrid bij te gaan wonen.”

BIJZONDERE ERVARING De jonge Hoofddorper richt zich voorlopig nog op het voetballen bij de Amsterdamse voetbalclub DTA-Fortius. Hier kwam Alonso terecht nadat hij bij scouts van Ajax opviel bij de voetbalschool waar hij op dat moment bij zat. “Hij was geen lid van een voetbalclub, hij trainde alleen bij de voetbalschool. Het advies was om wel lid te worden, dat hebben we gedaan.” Het voetbaltalent heeft na eerdere trainingsstages bij Ajax en Feyenoord ook als speler voor het Jonger Oranje selectieteam gespeeld.

Alonso in actie tijdens de trainingsstage.
Alonso mocht een weekend overnachten op het sportcomplex van Valencia C.F.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie