Onderscheiding van oudste lid vv Zwanenburg
Onderscheiding van oudste lid vv Zwanenburg Jan Aukes

vv Zwanenburg heeft in de persoon van Jan van Wieringen de eerste Ridder

Voetbal

ZWANENBURG “Jan van Wieringen verdient de titel Ridder van vv Zwanenburg. Een van onze trouwste supporters.” Oos Kesbeke doet er alles aan om het illustere lid een passend afscheid te geven. Door een uitzichtloze ziekte heeft het 86-jarige clubicoon niet lang meer te leven en kreeg daarom maandag bezoek van de voorzitter, clubicoon Rien Kruijt (links) en vrijwilligster Lucille Polonius.

“Wij zijn zuinig op al onze leden, maar ‘ome Jan’ verdient een ereplek,” vindt Kesbeke. “Daarom willen wij hem graag eren met de titel Ridder van vv Zwanenburg. Hij is een van de allertrouwste supporters van onze club en woont op honderd meter van de ingang van ons sportcomplex. Jan begon in de jaren ‘40 van de vorige eeuw als jeugdlid. Daarna is hij een heel leven bij de club betrokken geweest. Voor de fusie met RKVV NAS is hij vice-voorzitter van SC Halfweg geweest. Verder zat hij in tal van commissies en was hij betrokken bij de bouw van de tribune. Welke na de fusie mee verhuisde naar zijn nieuwe cluppie. Leuk te vermelden is dat Jan nog een maand geleden in zijn scootmobiel langs het nieuwe kunstgrasveld is gereden. Hij wilde dat per se zien. En hij heeft er zijn goedkeuring over gegeven.”

Met rode en blauwe bloemen, een oorkonde en een speld ging de voorzitter langs. Het zorgde voor een kippenvelgevoel bij Jan en zijn vrouw.

advertentie
advertentie