Zondagtrainers staan weer te popelen

3 september 2015 om 00:00 Voetbal

Nog drie dagen en dan start de zondagcompetitie weer voor de verschillende Haarlemmermeerse voetbalclubs. Een belrondje langs de trainers maakt duidelijk dat de verwachtingen soms hoog gespannen zijn en dat iedereen snakt naar het eerste fluitsignaal.

ZWANENBURG Mehmet Simsek ziet wel mogelijkheden.

De nieuwe trainer van Zwanenburg Mehmet Simsek, komend van RCH: "Mijn elftal heeft een goede voorbereiding achter de rug. Tegen tweedeklasser Hillegom bijvoorbeeld speelden we goed en gaven we nauwelijks iets weg. Als wij de groep bij elkaar kunnen houden dit seizoen ga ik voor een top 3 klassering". Zwanenburg opent de competitie tegen KDO uit de Kwakel.

DSOV Rene Anneese gaat voor toppositie.

René Anneese is ook dit jaar weer hoofdtrainer bij DSOV. De club is behoorlijk actief geweest op de transfermarkt. Zo komen vanuit de Koninklijke HFC keeper Jessy Molenaar en veldspelers Sander Klaassen, Martijn Goedknecht en Wesley van Noorden. Bianco Carolina, de boomlange aanvaller krijgt gezelschap van zijn broer Joey. Anneese verheugt zich op de competitie, maar heeft de meeste lol in de trainingen: "Dan kan ik écht met de spelers aan de slag, tijdens wedstrijden heb je toch minder invloed." Anneese zou graag zien dat de groep van echte liefhebbers iets groter was: "Het gat qua beleving tussen mijn eerste tien spelers en de tien daarna is nog te groot." Wel is hij optimistisch over de kansen van zijn elftal in de derde klasse C waarin het vooral tegen Amsterdamse teams zal uitkomen: "Als ik een heel seizoen over mijn beste spelers kan beschikken, gaan we voor het kampioenschap."

PANCRATIUS Bart Jansen wil kampioen worden.

Minstens zo ambitieus is Bart Jansen, opnieuw hoofdtrainer bij Pancratius: "Ik ben nog een beetje aan het puzzelen, we hebben een brede selectie, het zit allemaal dicht bij elkaar. Ik leg de lat hoog: we gaan voor het kampioenschap." Pancratius heeft zich versterkt met onder andere keeper Donny Kool (komend van Argon), Menno Schelling (terug na een avontuur bij EDO), en de spitsen Rick van Veen (Zwanenburg) en Joey van Lemmeren (WVHEDW). Jansen beschouwt DCG en ZSGO-29WMS (met ex-prof Ryan Donk) als de voornaamste concurrenten. De eerste punten moeten behaald worden in de thuiswedstrijd tegen Houten.

HOOFDDORP Jimmy Simons heeft nog wat tijd nodig.

Hoofddorp komt net als Pancratius uit in de tweede klasse B. Vorig jaar moest het nacompetitie spelen om lijfsbehoud. Daarin bewees het beslist thuis te horen in deze klasse. Trainer Jimmy Simons heeft zijn elftal op vele fronten versterkt. De meest in het oog springende versterking is Ivar Lammers. Deze middenvelder (echt een persoonlijkheid, aldus Simons) heeft veel blessureleed achter de rug en kon om die reden niet doorbreken bij de Koninklijke HFC. Zijn sportieve wraak heeft hij al te pakken: in de onlangs gewonnen bekerwedstrijd tegen KHFC 2 was hij bij vlagen onnavolgbaar. Simons vertelt dat zijn nieuwe spelers nog een beetje moeten wennen aan zijn 'pittige' trainingen. Over het komend seizoen: "De vorm moet nog komen, we hebben nog wel wat tijd nodig. Op dit moment kunnen wij ons nog niet meten met de top. Ik verwacht dat mijn spelers bereid zijn om voor hun plekje te strijden en zich durven laten zien op het veld. Ik heb persoonlijkheden nodig, volgens mij hebben we die wel in huis dit jaar."

DIOS Dave Lange gaat voor lijfsbehoud

Tenslotte het Nieuw-Vennepse DIOS dat vorig jaar naar de vierde klasse promoveerde. Trainer Dave Lange spreekt van een redelijk goede voorbereiding, maar legt de lat voor dit seizoen niet al te hoog: "Ik wil met mijn elftal buiten de gevarenzone van degradatie en nacompetitie blijven. We spelen in een Amsterdamse poule waarvan ik alleen De Eland ken." De Lange zag zijn spits Dennis Spreeuw stoppen met voetbal, maar daar komen spelers als Jaimy Timmers en Chris Lunenberg (beide Hoofddorp) en Troy Zwanenberg en Joey Eikelhof (beide UNO) voor terug. Ook stromen enkele jeugdspelers door naar de hoofdmacht. "Ik heb een jonge ploeg en daarom zal ik veel energie steken in de mentale ontwikkeling."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie