Afbeelding
RJOORE

‘The Boys’ van DIOS onder 18 beginnen 2024 met gelijkspel

21 januari 2024 om 11:53 Voetbal

NIEUW-VENNEP Het was nog maar de vraag of de eerste competitiewedstrijd in 2024 vandaag kon plaatsvinden. ‘The  Boys’ van DIOS-18 waren te gast op het voetbalcomplex van BSC’68. De vereniging ligt ten noorden van Zoetermeer. De meeste wedstrijden waren afgelast, alleen de wedstrijden op het enige kunstgrasveld konden doorgaan. De wedstrijd begon om 12.00 uur bij een temperatuur van 1 graad, een koud windje en een waterig zonnetje. 

In de eerste minuten tasten de ploegen elkaar af, maar al vrij snel was het spelbeeld duidelijk dat tijdens de wedstrijd nauwelijks zou veranderen. DIOS probeerde op te bouwen, terwijl BSC de bal snel naar voren speelde en gevaarlijk was in de counter. De 1-0 viel dan ook in een aanval van Dios, waarbij de bal door de tegenstander werd onderschept en naar voren werd gespeeld en enkele seconden later in het net lag. 

Bas, Chris, Kishan, Brent, Kallai en vooral David waren belangrijk in de opbouw van achteruit. DIOS had het meeste balbezit, maar wist geen kansen te creëren tot vlak voor rust. Sami gaf een mooie voorzet en Kevin kopte de bal in de hoek. De keeper kon met een uiterste inspanning een doelpunt voorkomen. Er volgden daarna nog enkele goede afstandsschoten,  maar dit leverde geen doelpunt op en Dios ging de rust in met 1-0 achterstand.

In de tweede helft vielen Jochem en Rick in. BSC begon meteen scherp, na 2 minuten kreeg de ploeg  een corner, die in de korte hoek werd binnen gekopt 2-0. De boys waren niet aangeslagen en bleven combineren. In tegenstelling tot de eerste helft zou dit leiden tot vele kansen. Dit kwam ook doordat Rick en Victor de bal beter bij zich hielden en goede breedte- en dieptepasses gaven. De eerste kans in de tweede helft, was in de 49e minuut voor Jochem en na bijna na een uur spelen was het Sami, die net niet wist te scoren. 

Een minuut later was het echter wel raak. Jochem brak op rechts door, kapte, draaide en vond de vrijstaande Rick op de 16 meter, die met een mooi schot in de linkerhoek wist te scoren 2-1. ‘The Boys’ bleven combineren en waren dicht bij de 2-2. Maar BSC bleef gevaarlijk met hun twee snelle buitenspelers en via een snelle uitbraak wisten ze te scoren 3-1. De jarige Luca, die een aantal mooie passeerbewegingen had, wist niet te scoren, maar bleef gevaarlijk als linksbuiten. 

Nog geen 4 minuten later was er weer een prima aanval waarbij Rick tegen de paal schoot. De aanval was echter nog niet voorbij en de verdediging van de tegenstander beging een overtreding in het strafschopgebied waardoor de goed fluitende scheidsrechter een strafschop toekende. Kevin nam de strafschop, die gekeerd werd door de keeper, maar de goed ingelopen Sami wist de rebound te benutten, 3-2 met nog 20 minuten op de klok. Tijd voor het vieren had de doelpuntenmaker niet, hij viste de bal snel uit het net en liep ermee naar de middencirkel. 

Pascal viel goed in, met een mooie dribbel zette hij zichzelf vrij voor de keeper, die goed zijn doel verkleinde en de gelijkmaker voorkwam. Dios bleef zoeken naar de gelijkmaker. Achterin werd één op één gespeeld en Sebastiaan, Bas en Pascal geven geen kans meer weg. Een paar minuten voor tijd schampte de bal van Jochem de lat. In een volgende aanval werd rond de 20 meter voor het doel van de tegenstander een overtreding begaan. Sami zou de bal nemen en veel gele shirts liepen naar voren om een eventuele voorzet te kunnen inschieten. De vrije trap werd echter in één keer genomen. De bal ging langs de muur en was uitstekend geplaatst in de rechteronderhoek. De spelers namen uitgebreid de tijd om Sami te feliciteren. Eén minuut later floot de scheidsrechter af.

De meegereisde supporters konden terugkijken op een spannende en sportieve wedstrijd. Speciale dank voor de ouders die de taak van René hadden overgenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie