Afbeelding
Marjola Le Comte

‘Van Vijf Vreemde Vriendelijke Vogels’ in Het Oude Raadhuis (3+)

2 oktober 2018 om 13:24 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Koos de speler wil feestvieren met zijn vrienden de vogels: Pelikaan, Papegaai, Kip en Kleine Eend. Hij is druk bezig met alle voorbereidingen als Pelikaan al binnenkomt. Die kan wel helpen. Als alle gasten er zijn, kan het feest beginnen, met kinderliedjes en Koos bakt een speciale vogeltaart. En na het feest moet er weer opgeruimd worden, want alle vogels mogen blijven slapen. Een jubileumvoorstelling met bekende liedjes en eigen muziek van Koos. De voorstelling is te zien op zondag 7 oktober om 14 uur in het Het Oude Raadhuis

Als je na afloop van een voorstelling van Jacobus Wieman (Koos) buiten de zaal staat te kijken naar de kinderen die er uit komen, zie je rode wangen, stralende koppies en hoor je aan alle kanten liedjes hummen. Ze genieten na! Er gebeuren steeds vrolijke kleine wondertjes: poppen gaan hun eigen leven leiden, ze leveren commentaar op hun bespeler en op elkaar.en ze zingen ze liedjes.

Koos Wieman ontwikkelt elke productie helemaal zelf. Hij maakt zelf zijn poppen, ontwikkelt soms de muziek, zaagt schroeft en schuurt het decor en schrijft het verhaal. Maar hij komt pas echt op stoom als er publiek is, waar zijn poppen op kunnen reageren. Zijn bijzondere improvisatietalent is dan ook onmisbaar, niet alleen tijdens maar ook bij het maken van de voorstellingen. Elke voorstelling is anders, kortom: het poppentheater van Jacobus Wieman leeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie