Afbeelding
Niels Verwijk

Progressieve metal van Nederlandse bodem in Duycker

Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Poppodium Duycker zet op vrijdag 10 mei om 20.30 uur progressieve metalbands uit de Nederlandse scene naast elkaar voor een volledig prog programma. Hibakusha, The Evolutionist en Inferum. Deze drie bands, zijn goed voor een avond vol beats, progressieve riffs, live geweld en veelbelovende sounds die de nodige indruk achterlaten.

Hibakusha kreeg voet aan de grond met hun EP release 'Incarnation'. Na lovende recensies werden ze door Buma Rocks uitgekozen als act op FortaRock 2016. Sindsdien spelen ze over live. Tussen al het live-geweld door hebben ze tijd gemaakt om hun eerste full-length plaat op te nemen; 'Prophet of Numbers' dat 19 maart uitkomt.

EP The Evolutionist is een nieuwe progressieve metalcore-bezetting uit Noord-Holland. Met de recent uitgekomen EP 'Locked In Time' op zak, wist de band door te breken in de Nederlandse scene.

Inferum, een deathmetal-band uit Eindhoven, brengt zware, progressieve en groovy riffs op een manier die bijna mechanisch klinkt. Deze band was de jongste band die op Wacken Open Air een prijs in ontvangst heeft mogen nemen.
Voorverkoop: 6,00 euro. Meer informatie en tickets via www.duycker.nl

advertentie
advertentie