Tabitha met Sister act in the sound of music was één van de winnaars.
Tabitha met Sister act in the sound of music was één van de winnaars. Kreavaria/Monique Hendriks

Naschools theaterproject 'Musicaldance Battle' in De Meerse

23 april 2019 om 09:20 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Afgelopen zaterdag was er een groot spektakel in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Kinderen van vele Hoofddorpse basisscholen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar deden voor het eerst mee aan Kreavaria's naschools theaterproject 'Musicaldance Battle'.

Na maanden van repeteren in de speelzaal of andere lesruimte van school mochten de kinderen van 18 deelnemende schoolgroepen eindelijk het podium van Schouwburg De Meerse betreden.

"Dat was natuurlijk best wel een beetje spannend en indrukwekkend", aldus Monique Hendriks van Kreavaria. "Als echte artiesten werden de kinderen binnengehaald via de artiesteningang van De Meerse. Eerst nog even repeteren, wennen aan het podium. Prachtige kostuums aan, verzorgt door Jolanda's verkleedkisten uit Wormer, dan nog even mooi in de schmink en de show kon beginnen."

EEN NACHT IN HET MUSEUM "De kinderen van de deelnemende scholen wisten het publiek te verrassen met stuk voor stuk prachtige musicals. Zo wist onder andere de Leeuwenkoning het publiek te ontroeren en Belle en het beest het publiek te betoveren. De musical Een nacht in het museum bracht prachtig spel, Sister act in the sound of music was origineel en grappig. De kleine zeemeermin kwam zo uit een sprookjesboek gekropen. Maar ook prachtige zang in onder andere Ciske de rat, Annie en zelfs A cappelle in Matilda. En zo wisten alle deelnemende schoolgroepen met veel enthousiasme, plezier en overtuiging het publiek en de jury met de door hun gemaakte musical te raken."

WISSELBEKER Het werd de jury ook door de deelnemende kinderen/schoolgroepen uit regio Hoofddorp niet makkelijk gemaakt. "De kinderen hebben het allemaal fantastisch gedaan," vertelt Monique. "De medaille hebben ze dan ook allemaal dubbel en dwars verdiend." De wisselbeker van de eerste Hoofddorpse editie van de Musicaldance Battle 2019 is gewonnen door: voorstelling 1 - Klavertje Vier met de musical 'Een nacht in het museum' en voorstelling 2 - Tabitha met de musical 'Sister act in the sound of music'.

Klavertje vier - Alice in Wonderland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie