Afbeelding
pr

Cultuuragenda Haarlemmermeer

13 augustus 2019 om 12:25 Uit-cultuur/nieuws

Vr 17 augustus

Hoofddorp

Muziek

Onder het motto 'Doorzomeren doe je met Duycker' worden deze periode in het Duyckercafé op vrijdagavond en zaterdagavond tussen 20.00 en 2.00 uur allerlei thema-avonden geboden. Vandaag is het thema 'Woodstock'.

Zo 18 augustus

Hoofddorp

Muziek

Stichting Meer Jazz presenteert in Hotel de Beurs een optreden van Trio van Toen, 15.30 uur.

Zwanenburg

Fietsen

H.S.C. De Bataaf rijdt de Gooitocht over een afstand van 100 kilometer. De start is om 9.00 uur vanaf ons clubhuis, Kinheim 7 te Zwanenburg. De Gooitocht gaat via Lijnden, Amstelveen, Abcoude, Weesp en Bussum naar La Place in Laren. Via Ankeveen, Vreeland, Loenersloot, Baambrugge, Nessersluis, Uithoorn, Amstelveen en Badhoevedorp rijden we weer terug naar Zwanenburg. De kosten bedragen 3 euro voor NTFU-leden en 2 euro.

Ma 19 augustus

Hoofddorp

Zomerkamp

Vanaf vandaag kunnen liefhebbers vier dagen lang experimenteren, chemische reacties testen en constructies bouwen in het Mad Science zomerkamp. Dit alles onder de deskundige begeleiding van de professionele Mad Scientists. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Za 20 augustus

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Hoofddorp

Feest

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops.

Hoofddorp

Centrummarkt

Markt in Hoofddorp. De Marktlaan staat van Febo tot Stamplein vol met marktkramen, vandaag tussen 12.00 en 17.00 uur. Tientallen deelnemers bieden de leukste, lekkerste, nieuwste en mooiste braderie artikelen aan. Ook kan men hand-home made artikelen en verzamelobjecten bewonderen. De rest van het programma in de jaar: 28 september, 26 oktober en 30 november.

Aalsmeerderbrug

Vliegtuigevenement

Zelf vliegen spreekt tot de verbeelding voor jong en oud. Echt vliegen is niet voor iedereen haalbaar, maar met een Flightsimulator kan iedereen achter de computer leren vliegen. Wilt u zien hoe dat werkt en wilt u zelf een poging wagen? Dat kan vandaag in het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum'40-'45 van 11.00 tot 16.00 uur.

Wo 28 augustus

Nieuw-Vennep

Braderie

In Winkelcentrum Getsewoud vindt tussen 10.00 en 17.00 uur een najaarsbraderie plaats.

Do 29 augustus

Hoofddorp

Kunst

Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst? Dat is de vraag die Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol heeft gesteld aan bewoners en amateurfotografen om in beeld te krijgen hoe er gedacht wordt over de eigen leefomgeving. Vandaag is de opening van de expositie 'Kansen voor Erfgoed' in Galerie de Meerse waarin de verbeeldingen van bewoners een belangrijk onderdeel vormen.

Za 31 augustus

Hoofddorp

Muziek

Gratis kennismaking West-Afrikaanse Percussie (Djembé) workshop en show demonstratie van de Djembé Band Zamana in De Ark, Muiderbos 36. Van 10.00 uur tot 11.15 uur: proefles (trommels beschikbaar) en vanaf 11.30 uur concert van de Djembé Band Zamana.

Zo 1 september

Hoofddorp

Muziek

Tot en met begin september is het Zomer op het Plein. Elke zondag trakteert Hoofddorp Winkelstad het winkelend publiek op gratis muziek op het Polderplein-Buiten. Geniet op zomerse zondagmiddagen tussen 12.30 en 16.30 uur vanaf de terrassen van Mooca, KFC en Zoet&Zalig van sfeervolle muziek.

Zwanenburg

Fietsen

H.S.C. De Bataaf rijdt de tocht Klein Giethoorn, over een afstand van 100 kilomneter. Voor
inlichtingen: Elly Marcus, 020-4976810, zie onze site: www.bataaf.com.

Do 5 september

Start Meerlive

za 7 september

Vijfhuizen

Feestweek

Bierdrinken en braadworst eten. Niet pas in oktober, maar al in september. Oktoberfest, dat is het thema van de 40-ste Vijfhuizense feestweek die van 7 t/m 14 september gehouden wordt. Koningin van het dorpsfeest is de goedlachse Deborah den Butter die zaterdagavond tijdens een groot feest in De Koperen Hemel waarbij het bier al rijkelijk vloeide, het kroontje kreeg overgedragen van Nadine van Haaster. Lederhosen en dirndls, de sfeer van de Alpen past haar als een maatjurk, laat Deborah weten. "Het is een superleuk thema en ik ben blij dat ik er nu eindelijk over mag praten. Ik heb heel lang mijn mond moeten houden en dat was best moeilijk."

Gezien de reacties heeft de feestweekcommissie met de keuze voor dit thema heel veel mensen een plezier gedaan. "Wij wisten dat het al lang een geliefd thema was bij veel Vijfhuizenaren en hebben aan de roep gehoor gegeven. Alle voorbereidingen voor de jubileumeditie kunnen nu écht van start gaan", kijkt voorzitter Robert de Rooij vooruit.

zo 8 september

Hoofddorp

Muziek

Tot en met begin september is het Zomer op het Plein. Elke zondag trakteert Hoofddorp Winkelstad het winkelend publiek op gratis muziek op het Polderplein-Buiten. Geniet op zomerse zondagmiddagen tussen 12.30 en 16.30 uur vanaf de terrassen van Mooca, KFC en Zoet&Zalig van sfeervolle muziek.

Zo 15 september

Nieuw-Vennep

Muziek

Stichting Meer Jazz presenteert in De Rustende Jager een optreden van Yvonne Weijers & band, 15.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie