Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg.
Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg. Dik Nicolai

Cabaretduo in Het Oude Raadhuis

29 maart 2018 om 11:05 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP De winnaar van de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2016, De Fransse Eijkel, speelt woensdag 11 april in Het Oude Raadhuis hun gelijknamige voorstelling. Het duo, bestaande uit Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg, is onbevangen, absurdistisch, muzikaal, dynamisch en heeft een aversie tegen de hokjesgeest.

Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg leerden elkaar in 2011 kennen op de Frank Sanders Akademie. Tijdens de opleiding speelde Franssen onder meer in Carré en tijdens Toppers in Concert 2013. Van Eijkelenburg maakte als 9-jarige al zijn debuut op het podium tijdens de musical 'Oliver'.

KUNSTSTUKJE Van Eijkelenburg won in 2013 de prestigieuze Jos Brink Genesius Penning en Franssen herhaalde dat kunststukje een jaar later. Na hun opleiding succesvol te hebben afgerond besloten ze in 2015 de krachten te bundelen en verder te gaan als De Fransse Eijkel. In 2016 won het tweetal vervolgens de publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

DIERENVRIENDEN Hun gelijknamige voorstelling 'De Fransse Eijkel' is een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent.

STERK DEBUUT De voorstelling is geregisseerd door niemand minder dan Kees Prins en ontving lovende reacties van pers en publiek. Zo noemde 'Theaterkrant' de voorstelling een 'sterk debuut' en een 'kinderfeestje voor volwassenen'.

'De Fransse Eijkel' is woensdag 11 april vanaf 20.30 uur te zien in Het Oude Raadhuis. Kaarten kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse (023-5563707) of via www.demeerse.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie