Afbeelding
Archief

Vrouwen hoog op kandidatenlijst VVD

2 juli 2018 om 14:15 Verkiezingen/nieuws

HOOFDDORP Na lijsttrekker Jurgen Nobel volgen er op de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november twee vrouwen. Op twee staat huidig vicefractievoorzitter Beryl van Straten uit Vijfhuizen en op drie nieuwkomer Katrijn Kliphuis uit Badhoevedorp. Zij werkt bij de gemeente Amsterdam.

Dat blijkt uit de kandidatenlijst die de VVD vorige week naar buiten heeft gebracht. Volgens de liberalen staan er veel nieuwe mensen op de lijst en klopt het beeld dus niet dat er weinig animo is voor het raadswerk. Op de lijst staan 38 namen. Wethouder Derk Reneman geldt als lijstduwer.

Naast Katrijn Kliphuis is ook politieagent Mark Achterbergh een hoge nieuwkomer op plek vier. Hij komt uit Halfweg en vertegenwoordigt daarmee de fusiepartner van Haarlemmermeer, de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Voormalig fractievoorzitter Henk Kuipers staat zoals verwacht niet op de kandidatenlijst. Hij had al aangegeven na deze periode een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan.

Ook huidig raadslid Marco Jonkhout ontbreekt op de lijst. Oudgedienden Pieter-Jan de Baat en Rob Koster staan nog wel op de kandidatenlijst, zij het de laatste op een niet-verkiesbare plaats. Huidig raadslid Erik Boscher staat op nummer zeven en wethouder Adam Elzakalai op plek vijf.

Lijstrekker Jurgen Nobel geeft aan heel erg blij te zijn met de lijst. "De ambitie spat ervan af. Het was dringen voor een plekje op de lijst." Nobel geeft aan dat er veel werk aan de winkel is de komende vier jaar. "Het zal niet vanzelf gaan. We moeten in elke kern, wijk en buurt mensen ervan overtuigen dat een stem op de VVD zorgt voor veilige buurten, schone straten en meer betaalbare woningen."

Niemand in de polder zit volgens de VVD-lijsttrekker te wachten op krakers, torenhoge belastingen en parkeertarieven zoals in Amsterdam. De VVD wil daarom keihard blijven vechten voor lage lasten en een veilige en prettige woonomgeving. Nobel is optimistisch over een goede verkiezingsuitslag voor de VVD, maar dat zal niet vanzelf gaan, zegt hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie