De talenschool gaat meerdere talen aanbieden, waaronder Spaans en Frans.
De talenschool gaat meerdere talen aanbieden, waaronder Spaans en Frans. Jan Aukes

Carmen Meester begint nieuwe talenschool

17 september 2018 om 16:00 Nieuws

HOOFDDORP Een talenschool in hartje Hoofddorp. Op de deur staat Espanol y más, maar dat betekent niet dat het hier alleen om Spaans en Spanje draait. "Binnenkort geven we Frans. Er is vraag naar Engels. En ook naar Nederlands voor buitenlanders. We hebben dus een nieuwe naam nodig. Espanol y más gaat verder als De Talenmeester."

Vol trots toont Carmen Meester de leslokalen, die zijn ingericht op de bovenste verdieping van een kantoorpand aan de Kruisweg, dat werd gerenoveerd tot verzamelgebouw voor bedrijfsunits. "Onze cursisten komen uit Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amsterdam, Mijdrecht en zelfs uit Utrecht. Een prachtige locatie, optimaal bereikbaar."

De Talenmeester - de naam verwijst met een knipoog naar haar achternaam Meester - biedt lessen volgens de methode TPRS. "Een unieke manier om een vreemde taal te leren", vertelt legt Meester uit. "Luisteren en verstaan staan voorop, weg met ingewikkelde grammaticaregels."

Ze kwam de lesmethode tegen toen ze het plan had opgevat docente Spaans te worden. "Die taal past natuurlijk bij mijn voornaam", lacht ze. "Maar dat is het enige Spaanse aan mij, ik ben oer-Hollands."

GEFASCINEERD Vreemde talen hebben haar vanaf haar vroegste jeugd gefascineerd, maar speelden geen rol bij haar studiekeuze: economie en internationale betrekkingen. Na haar afstuderen ging ze aan het werk, ontdekte het belang van Spaans voor economie en handel en besloot de studie van die taal op te pakken.

"Zeker bij internationale contacten is communicatie zo belangrijk. Ik dacht niet aan lesgeven, maar ik kreeg de vraag of ik misschien interesse had. Eerst aarzelde ik. Maar toen ik kennismaakte met de TPRS Academy en zag hoe snel cursisten daar met een vreemde taal uit de voeten konden, was ik om: een geweldige methode als je wilt focussen op communiceren. Je leert de taal als een kind: spreken en luisteren. Weet je dat je maar zeven werkwoorden nodig hebt om iets duidelijk te maken? En dat je geen rijtjes woordjes hoeft op te kunnen dreunen? Dat is vaak zo’n opluchting. Mensen starten nu onbevangen en boeken verrassend snel resultaat."

Meester behaalde de vereiste certificaten en begon Espanol y más. "De reacties waren direct positief. Sommige leerlingen moesten wel even een drempel over, want hun ervaring met grammatica had niet voor veel zelfvertrouwen gezorgd. Dat ze de taal konden proeven en er direct mee werken, bleek een eyeopener. Ik zeg dan ook: niet bang zijn. Een vreemde taal leren? Heus, je kunt het!"

Al snel moest ze op zoek naar een grotere locatie en, nu het talenaanbod wordt uitgebreid, naar een nieuwe naam. De Talenmeester - medio september te vinden via www.talenmeester.nl - biedt tot het eind van dit jaar alleen Spaans. "Vanaf november zijn we hier met vier docenten. Vanaf 1 januari beginnen we met Frans. Aanbod van andere talen wordt uitgewerkt."

De Talenmeester (Espanol y más), Kruisweg 620, Hoofddorp. Meer informatie: 023-8923295, 06-10064361 of info@spaanslereninhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie