Afbeelding
Jakob Dekker

Trots op 50 jaar Van der Meij de Bie

1 november 2018 om 10:59 Nieuws

HOOFDDORP Het is medio november 50 jaar geleden dat (vader) Bob van der Meij de Bie zijn dienstbetrekking verruilde voor een eigen bedrijf in Cruquius. In de schuur begon hij onder eigen naam, om in de jaren erna diverse keren naar naastgelegen grotere panden te verhuizen. In 1988 betrok men het huidige onderkomen met een grote showroom en een goed uitgeruste werkplaats aan de Hoofddorpse Bijlmermeerstraat 42.

Huidig directeur (zoon) Lex van der Meij de Bie is trots op die afgelopen 50 jaar, het bedrijf dat er nu staat, de klanten en het personeel dat iedere dag opnieuw vol enthousiasme aan werk is. “Op technisch gebied kunnen we op dit moment zelfs nog wel wat mensen gebruiken”, opent hij.

“Kern van de bedrijfsactiviteiten is de vakkundige advisering, levering en het onderhoud van tuin- en parkmachines in de breedste zin van het woord”, gaat Van der Meij de Bie verder. “Aan bedrijven, maar zeker ook aan particulieren. Zo kom je ons tegen in het onderhoud van golfbanen (van Zeeland tot Texel), in het openbaar groen, bij het licht grondverzet, maar bijvoorbeeld ook in toenemende mate bij gebruikers van robotmaaiers. Die leveren en installeren wij bij de klant. Maar ook de particulier die op zoek is naar een goede handmaaier of een stevige bezem of hark kan bij ons terecht.”

KINDEREN Veel van de bedrijfsmatige relaties ontstonden al ten tijde van vader Bob. “Het leuke is dat die bedrijven nog steeds klant bij ons zijn en wij nu zakendoen met de kinderen en kleinkinderen van die ondernemers. Verder komen hier veel jonge, startende ondernemers. Die adviseren wij graag op basis van hun behoeften en bieden ze het juiste product voor een reële prijs. Wij zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel de service die je bij dergelijke producten mag verwachten. Zelfs als iemand zijn spullen elders gekocht heeft, proberen wij bij uitval er alles aan te doen om hem weer op weg te helpen. Om dat zo goed mogelijk te doen, zijn wij nog steeds op zoek naar zeker vier technische mensen die ons daarbij willen helpen.”

Lex begon in 1982 als monteur binnen het bedrijf en leerde vervolgens alle facetten van de onderneming. Vanaf 1988 genoot (de helaas vorig jaar overleden) Bob van zijn pensioen en inmiddels is de derde generatie in de persoon van dochter Maxime ook tot het bedrijf toegetreden.

“Een ontwikkeling om echt trots op te zijn. In 2000 openden wij een filiaal in Heiloo, dat wij 5 jaar later naar Alkmaar verplaatsen. Sinds 2007 hebben we ook een vestiging in Hillegom en we hebben als onderneming daarmee een goede positie binnen de regio. Verder vertegenwoordigen wij, vaak al sinds het begin, toonaangevende merken binnen onze vakgebieden zoals Honda, Stihl, Husqvarna, Kubota, Tobo, Holder, Stiga, Viking, Weidemann, Atco en nog veel meer. Wij nodigen iedere vakman en particulier van harte uit om onder het genot van een kop koffie te bespreken wat zij van een product verwachten. Mocht die onverhoopt niet voldoen, zijn wij er ook om dat op te lossen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie