Afbeelding
Trudy Witteman

Kerstshow Global Garden

2 november 2018 om 07:30 Nieuws

ZWAANSHOEK De kerstshow van tuincentrum Global Garden. Al vele jaren een begrip. Vanuit het hele land komt men een kijkje nemen. Wie dwaalt door de tweeduizend vierkante meter grote ruimte in kerstsfeer weet waarom.

Global Garden is er altijd vroeg bij. Op zaterdag 13 oktober werd de kerstshow met enig ceremonieel geopend. Het was de bekroning op bijna twee maanden opbouwen door een team van eigen medewerkers. "We zijn zo trots op het resultaat dat we het graag aan iedereen willen laten zien", laat algemeen directeur Jordi van Maasdam weten. "Onze kerstshow is een begrip. In september al krijgen we telefoontjes met de vraag of de show al is ingericht."

De kerstshow is opgebouwd uit een aantal thema's met vele nieuwtjes op het gebied van versiering, verlichting en verschillende soorten kerstbomen. Direct voorbij de kerstman met de volautomatische pakjesfabriek belandt de bezoeker in een bos van kunstkerstbomen. Niet van echt te onderscheiden en vaak inclusief verlichting. Dit betekent: uitpakken, op z'n plek zetten, stekker in het stopcontact en klaar. Het in de boom hangen van ballen en andere versiering kan beginnen. Tijdloos en traditioneel zijn de kleuren rood en goud. Wie het dit jaar eens anders wil doen kiest voor de Noorse stijl met de kleuren wit, zachtgroen en zilver. Voorbeelden laten zien dat je met slechts drie doosjes verschillende ballen direct een heel andere boom in huis hebt. Kunstkerstbomen zijn er in diverse lijnen. Die van de Longford-lijn hebben zelfs lichte en donkere 'naalden' om de sfeermaker nóg echter te doen lijken.

Op de kerstshow valt de bezoeker van de ene verbazing in de andere. Neem bijvoorbeeld de enorme collectie verlichting op batterij. Met tafels vol voorbeelden die laten zien dat er heel veel mee gedaan kan worden. "Wij zelf gebruiken dit soort verlichting in opgemaakte mandjes. Erg praktisch omdat je ze overal neer kan zetten", tipt Jordi. Wie, bijvoorbeeld uit oogpunt van veiligheid, geen echte kaarsen wil gebruiken kan kiezen voor kaarsen die voorzien zijn van een led-lampje en een bewegend vlammetje en zelfs leverbaar met afstandsbediening en timer. Wel goed kijken want ze zijn bedrieglijk echt.

De verschillende thema's worden op prachtige wijze uitgebeeld. Geniet van het ijstafereel met verlichte dieren (Noordpool), van de pinquïns van de Zuidpool en van de elfjes en andere sprookjesfiguren. De Efteling in kerstsfeer. Eenmaal weer in de 'gewone' wereld nodigt het gezellige tuincafé uit voor koffie (of iets anders) met wat lekkers.

Kerst is ook denken aan een ander en daarom is een apart schap ingericht met KiKa-kerstballen. De afbeeldingen erop zijn getekend door kinderen tijdens hun chemokuur. De ballen kosten 4,95 euro. Van dit bedrag doneert Global Garden 2,50 aan KiKa. De kerstshow is van maandag tot en met zaterdag te beleven vanaf 9.00 uur. Op zondag vanaf 11.00 uur.

Global Garden, Hillegommerdijk 554 (waar de koeien op de steiger staan), 2136 KX Zwaanshoek

T: (023) 584 2354

I: www. globalgarden.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie