Een massage bij Dragon Tuina.
Een massage bij Dragon Tuina. Jan Aukes

Ontspannen bij Dragon Tuina

23 november 2018 om 07:40 Nieuws

HOOFDDORP We zijn druk, druk, druk. De kranten staan er vol van. Wat is er dan fijner om in de overvolle decembermaand een momentje voor jezelf te kunnen pakken om te ontspannen en te ontstressen? Hartelijk welkom bij Dragon Tuina.

Ling Xin, geboren in China, is eigenaresse van dit instituut aan de Hoofdweg 716. "We zitten hier sinds 2011, het is onze tweede vestiging. In 2009 gingen we met Dragon Tuina van start in Kudelstaart." Ling Xin studeerde in haar moederland op academisch niveau af als massagedeskundige en acupuncturist en volgde, na haar komst naar Nederland, aanvullende opleidingen op hetzelfde niveau. "Ik ben gecertificeerd en erkend door alle zorgverzekeringen."

Waarom Dragon Tuina? "Het leven in West-Europa is zo gehaast. Een plek aanbieden waar aandacht voor ontspanning en welzijn centraal staat, leek een gat in de markt. Samen met Bert de Bruine, mijn echtgenoot, heb ik dit instituut opgericht. Wat de naam betekent? Dragon is draak, een traditioneel Chinees symbool dat vrijwel iedereen wel kent. Tuina verwijst naar specifieke Chinese massagetechnieken."

Wie het pand aan de Hoofdweg binnengaat, waant zich direct een beetje in het Verre Oosten. Chinese ornamenten in rood - in China een belangrijke kleur - dragen daar zeker aan bij. Lichte tinten zorgen voor een sfeer van ontspanning. Massage en acupunctuur vindt plaats in eigentijdse behandelkamers. Er is ook een schoonheidssalon, want voor wie zich goed wil voelen, is ook een goed verzorgd uiterlijk belangrijk. "Daarvoor werken we samen met twee schoonheidsspecialistes. Ook nagelverzorging, pedicure en manicure is mogelijk, evenals microdermabrasie, een intensieve peeling van de bovenste huidlaag."

Dragon Tuina is er voor zowel mannen als vrouwen. "Vaak zijn het mensen met lichamelijke klachten, zoals pijnlijke gewrichten en spieren, rugklachten en blokkades. Acupunctuur of massage helpt je dan beter functioneren en ook beter slapen. Je voelt na een paar behandelingen al resultaat, je krijgt weer energie. Migraine? Dat is een typische spanningshoofdpijn en ook die kan met massage verdwijnen. Je voelt je down en uitgeblust? Denk eens aan een nekmassage. En vergeet ook je voeten niet. Je realiseert het je misschien niet, maar gezonde voeten zijn de basis voor een gezond lichaam." Ze benadrukt nog eens, dat bij medische indicatie vergoeding mogelijk is door de zorgverzekering. "Uiteraard hangt dit af van de individuele zorgpolissen."

Met de feestmaand voor de deur, wijst ze er nog even op dat massage of andere huidbehandelingen heel geschikt kunnen zijn als cadeautje. "December is een stressvolle maand. Wat is er dan leuker dan een ontspannend sint- of kerstcadeautje? Aan jezelf, om je wat me-time te gunnen. Wij helpen je met 15 procent korting op een behandeling, gedurende de hele decembermaand. Gun je een ander ook een ontstress-cadeautje? Denk dan eens aan onze cadeaubonnen. Ook die zijn tot 1 januari verkrijgbaar met 15 procent korting."

Dragon Tuina, Hoofdweg 716, Hoofddorp. Tel. 023-6200099. Behandeling op afspraak. www.dragontuinahoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie