Afbeelding
Jan Aukes

l’Hirondelle in andere handen

Nieuws

HOOFDDORP "Ik zag mezelf al in Canada, maar het is Spanje geworden", zegt Ron Auer. Wat hij daarmee bedoelt? Ron en echtgenote Diana stoppen met restaurant l'Hirondelle. Zij verruilen het mooiste plekje van Hoofddorp voor een droomlocatie in Spanje.

21 december is hun laatste werkdag, begin 2019 vertrekken ze naar Spanje. Daar beginnen ze tussen Alicante en Murcia aan een leven in de zon met Rancho de Sue?os, oftewel Ranch van Dromen. l'Hirondelle wordt voortgezet door Arwin Mols en Bailey Suydam,

AFSCHEID "Hier weggaan? Het is best wel een momentje", vertelt Diana. "We hebben in de bijna 20 jaar dat het restaurant in ons bezit is iets heel moois neergezet. Iedereen kent het, niet alleen in de polder, ook daarbuiten. Daar zijn we trots op. Maar we zijn op een punt in ons leven dat je denkt: is het niet eens tijd voor iets anders? Ron droomde van Canada. Hij heeft daar een tijdje gewoond, was enorm onder de indruk van de groene natuur. Maar toen we een keer op bezoek waren in Spanje in de omgeving van Alicante zagen we het prachtige achterland. Met groene bergen. Ik zei tegen Ron: daar zijn jouw groene bergen. Je dacht aan Canada, je vindt ze in Spanje."

Ron gaat verder. "We zagen een mooie finca. De boerderij en de losse gebouwen eromheen waren in goede staat. We dachten direct: dit is ons droomhuis. De grote schuur bouwen we om tot appartementen. Gasten kunnen ze huren en dan voor zichzelf zorgen. Maar we bieden ook ontbijt, lunch, diner en proeverijen. In de omgeving vind je alles: raften op de rivier, paardrijden, mountainbiken. Op ons terrein is een zwembad. Ook voor paarden is er een plekje. Een enorme kans om hier iets moois van te maken."

L'HIRONDELLE l'Hirondelle vertrouwen zij toe aan Arwin en Bailey. "Zij zijn nu ongeveer net zo oud als wij toen we startten. Ze willen het restaurant op dezelfde voet voortzetten. Het zal zeker de leuke ontmoetingsplek met die fijne keuken blijven die het is."

De nieuwe eigenaars zijn er helemaal klaar voor. "Werken in de horeca? Ik ben het vak ingerold en wil het niet meer missen", zegt Arwin. "Ik ben ooit in Aalsmeer begonnen. Eerst in de bediening en doorgegroeid tot leidinggevende. Ik was een tijdje manager bij Woodstone Hoofddorp en heb andere 'Woodstones' helpen opzetten. Ik heb flink wat ervaring opgebouwd". Toen hij een tijdje op het Griekse eiland Kos in de horeca werkte ontmoette hij de Amerikaanse Bailey. Amor had zo zijn plannen met die twee en schoot raak: zij zijn nu een stel. Bailey: "Ik kom uit Los Angeles en heb altijd in de horeca gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik Europa wel eens zien. Op Kos ontmoette ik Arwin. Aanvankelijk ging ik terug naar de VS, maar Nederland lonkte. Ik dacht: ik ga erheen, gewoon even kijken. Maar ik voelde me meteen thuis. Ik heb een tijdje in Amsterdam gewerkt en twee jaar geleden solliciteerde ik bij Diana. De taal is geen probleem meer en ik ben goed ingeburgerd, ook wat betreft het l'Hirondelle-concept."

Trouwe gasten van l'Hirondelle hoeven dus niet bang te zijn voor grote veranderingen "Maar" aldus Arwin en Bailey, "we denken natuurlijk wel aan een persoonlijke twist." Die gaan ze dan uitwerken met de nieuwe chef-kok Bram Lollinga, die vol culinaire passie de scepter komt zwaaien in de keuken.

Diana vertelt vanuit Spanje over hun nieuwe avontuur. Nieuwsgierig? Mail naar info@ranchodesuenos.es, of ga naar www.ranchodesuenos.es

advertentie
advertentie