Afbeelding
Jan Aukes

Nozem: een welkome frisse wind in Hoofddorp

2 mei 2019 om 11:22 Nieuws

HOOFDDORP Een vernieuwend jong en hip restaurant. Dat is Nozem, gevestigd in een heel nieuw modern pand, aan de Concourslaan in het centrum van Hoofddorp. Vorig jaar opende het restaurant de deuren en sindsdien weten velen Nozem te vinden en te waarderen. Jelle Hoenderdos (24) komt uit een echte horeca-familie en leidt dagelijks met veel enthousiasme en positieve flow het restaurant in Hoofddorp. "Ik wil een eigen koers varen. Eigentijds net als de hangjongeren uit de jaren 50 en 60. Vandaar de naam."

Het horeca-vak werd Jelle met de paplepel ingegoten. Hij hielp al op jonge leeftijd zijn ouders mee in de horecazaak in Vijfhuizen, waar hij opgroeide. Hij rondde de hotelschool af en deed horeca-ervaring op in binnen- en buitenland. En toen kwam er een oud pand vrij in het centrum van Hoofddorp. Het werd gesloopt en Nozem met drie verdiepingen verrees. 

INDUSTRIEEL Geheel naar eigen inzicht richtte hij het pand in, geholpen door familieleden. Industrieel met een bakstenen muur, een uitschuifbare glazen pui en een fraaie metalen trap, die de blikvanger is in het restaurant. "Gemaakt door mijn neef, die metaalsmid is" licht Jelle toe. Nozem heeft een open keuken, wat een open sfeer geeft. "We hebben niks te verbergen en voor ons keukenpersoneel is het ook fijn dat zij contact kunnen hebben met de gasten."

Het restaurant is laagdrempelig, toegankelijk, huiselijk en veelzijdig. Kleine houten bistrotafels, hoge bartafels en een grote ronde tafel voor groepen. Op de begane grond kunnen gasten lunchen en dineren. De kaart is internationaal en er is meer dan voldoende keuze. "Elk seizoen vernieuwen we de kaart, zodat ook de koks worden uitgedaagd en de gasten verrast blijven. Vernieuwde gerechten met steeds weer een creatieve twist met een goede kwaliteitsstandaard. Het is leuk om nieuwe dingen te proberen."

FRAAIE TRAP De fraaie trap leidt naar de eerste verdieping. Maar er is in het hele pand ook een lift aanwezig voor minder-validen, want aan alles en iedereen is gedacht. Door de grote glazen voorgevel wordt buiten naar binnen gehaald en omgekeerd. Ook op de eerste etage kan gegeten en gedronken worden en het heeft een bar. "Er kan hier gezellig geborreld worden. We hebben bovendien drie beeldschermen hangen aan de muur, zodat er ook wedstrijden gevolgd kunnen worden." En de grote discobal aan het plafond maakt duidelijk dat hier ook feesten gehouden worden. Zoals Funky Friday met een dj.  "Deze ruimte is ook geschikt voor besloten feestjes en familiebijeenkomsten. We zijn flexibel en er zijn verschillende arrangementen mogelijk."

ZOMERS BUITEN ZITTEN Bijzonder aan Nozem is dat het restaurant hoog boven de stad een houten vlonderdakterras heeft met verschillende zitjes. Ook op het terras bevindt zich een bar en heaters zorgen ervoor dat je op een zomerse avond lang buiten kan zitten. Overigens zijn er ook enkele relaxchairs buiten op de begane grond voor het pand. "Het restaurant is een frisse wind in Hoofddorp. Het afgelopen jaar hebben we al veel gasten geregeld zien terugkomen. Dat geeft wel voldoening ja."

AANBIEDINGEN Op vrijdag en zaterdag is het altijd vol bij Nozem. Daarom wordt aangeraden om voor het weekend te reserveren. Maandag, dinsdag en woensdag zijn de speciale aanbiedingsdagen. Burger Monday, Steak Tuesday en Ribs Wednesday is er voor iedereen die van een lekker stuk vlees houdt voor een goede prijs in een ongedwongen setting met jazzy, soul en funk op de achtergrond.
Om iedereen te laten kennismaken met Nozem, wordt in de maand mei een speciaal lezersmenu aangeboden.
Nozem is 7 dagen per week geopend. Lunchen kan van 12 tot 4  en dineren vanaf 5 uur. 
Voor meer info: www.nozemhoofddorp.nl

LEZERSMENU

Voorgerecht

* Open sushi van gebrande zalm, wakame, wasabimayonaise, sojasaus en nori-chips 

of 

* Japanse entrecote met edamame, shiitake, lotuswortel-chips en sesamdressing. 

Hoofdgerecht

* Zeewolf filet met witte asperges en een saus van schaaldieren

of

* Ribeye op seizoensgroenten en bearnaisesaus

Nagerecht

* Trifle van vanille mascarpone, lemon curd, bramenijs en merengue.

Normale prijs 38,50 euro.

Lezersmenu prijs 29,50 euro.
 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie