Afbeelding
pr

Hoornbeeck & DB Keukengroep presenteren nieuwe opleiding: Allround Keukenmonteur

12 januari 2020 om 12:26 Nieuws

AMERSFOORT De bedrijfsopleiding Allround Keukenmonteur – een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en DB KeukenGroep – is officieel goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarmee is deze bedrijfsopleiding de eerste bedrijfsopleiding op niveau 3 van het Hoornbeeck College die door de overheid is geaccrediteerd. Het aanbod bedrijfsopleidingen bij het Hoornbeeck College wordt hiermee uitgebreid.

De nieuwe opleiding Allround Keukenmonteur (niveau 3) is een vervolg op de opleiding Keukenmonteur (niveau 2), die is opgezet vanuit een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en DB KeukenGroep. De bedrijfsopleiding Allround Keukenmonteur is een combinatie van bouw, elektrotechniek en metaal en daarnaast krijgt de student in deze opleiding vakken als Godsdienst, Burgerschap, Nederlands en Rekenen. Voor het Hoornbeeck College is dit een nieuwe manier van samenwerken met het bedrijfsleven: in overleg met het bedrijfsleven wordt een opleiding opgezet. Na afronding van de opleiding heeft de student gegarandeerd een baan bij zijn werkgever.

Mark van Winkelen, directielid bij het Hoornbeeck College, is blij met deze nieuwe opleidingsvorm: "Het Hoornbeeck experimenteert steeds meer met dit soort concepten. DB Keukengroep kwam op een goed idee en zette in korte tijd een prachtig concept neer. Het Hoornbeeck faciliteerde dat graag. Samen geven we zo'n opleiding vorm, zodat het past bij ons en bij hen. Op deze manier sluiten we als Hoornbeeck nauw aan bij vragen uit de markt, en bieden studenten nieuwe opleidingen aan met veel voordelen".

Ook Aart de Bruin, directeur van DB KeukenGroep, reageert enthousiast: "In de afgelopen twee jaar is er een praktijkgerichte opleiding opgezet op niveau 2. En nu is ook de aansluitende niveau 3 variant goedgekeurd. Samen is dit een compleet pakket die een waardevolle aanvulling is op het aanbod van mbo-opleidingen in Nederland. Voor onze organisatie is een vakkundige montage door onze monteurs cruciaal om de huidige hoge klanttevredenheid te bereiken en te behouden. Met de mbo-opleiding Allround Keukenmonteur krijgen Mbo'ers een gedegen opleiding in het vak van keukenmontage."

__

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie