Alle deelnemers afgelopen zaterdag
Alle deelnemers afgelopen zaterdag Cynthia van Nus

Rolstoeldansers brengen medailles en promotiepunten mee terug uit Steenwijk

Nieuws Deel je nieuws

Met een aantal zeer ervaren wedstrijddansers en een bijna debutante is Walking Wheels aanwezig op de dansvloer tijdens de Fletcher cup in Steenwijk afgelopen zaterdag. Da dansers komen in vijf combinaties op de dansvloer, ze dansen de was van het parket en mogen uiteindelijk een bronzen en twee gouden medailles én meerdere promotiepunten mee naar huis nemen.

Desiré Veen (uit Nieuw-Vennep) start voor het eerst in het duo-dansen, samen met Linda Castien (Zandvoort) in zowel A klasse duo standaard dansen en als de Latijns Amerikaanse dansen. Oftewel acht verschillende dansen moeten gepresenteerd worden, waarbij niet alle dansen op de lessen evenveel aandacht hebben gekregen. Ter compensatie werden extra trainingen bezocht en in de auto naar Steenwijk werden de dansen nog eens goed doorgesproken. Dankzij deze voorbereiding leggen zij in de Latijns Amerikaanse dansen beslag op een mooie bronzen medaille.

Nancy en Dexter Miguel (Nieuw-Lekkerland) komen uit in de D-klasse combi dansen. Na een eerste wat teleurstellende ronde geven zij in de tweede ronde alles wat ze in zich hebben, met als resultaat een gouden plak én twee promotiepunten, waarmee ze dichtbij het moment van promotie naar de A-klasse komen.

Nancy komt met haar duo-partner Astrid Jonker (Nieuw-Vennep) vervolgens uit in de A-klasse standaard en staat daarbij tegelijk met het paar Veen-Castien op de vloer. Ze worden na hun vier dansen direct doorgeplaatst naar de finale. In die finale weten zij met minimaal verschil beslag te leggen op de gouden medaille én daarbij ook op twee promotiepunten, wat hun promotie naar de hoofdklasse weer wat dichterbij brengt.

Ten slotte komen in de hoofdklasse Danny Castien en Miranda Moleman (Haarlem) uit in zowel de Latijns Amerikaanse dansen als de standaard dansen. Bij de standaard dansen worden ook Danny en Miranda door de jury doorgeplaatst naar de finale. In die finale weten zij beslag te leggen op de vijfde plaats. Voor de Latijns Amerikaanse dansen weten zij zich in de tweede ronde mooi te verbeteren ten opzichte van de eerste ronde. Met een tevreden gevoel over hun dansen, belanden zij uiteindelijk op de vierde plaats.

In de hoofdklasse komt Danny Castien ook nog uit met zijn combi-partner Astrid Jonker voor de standaard dansen op de vloer. Danspaar en coach vinden de tweede ronde een verbetering ten opzichte van de eerste, helaas waardeert de jury de inspanningen echter slechts met een vijfde plaats.

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl of onze facebook pagina.

advertentie
advertentie