Johan de Bruin en René Popma:
Johan de Bruin en René Popma: "Trots op onze 3D uitlijntechniek." Trudy Witteman

Veilig op vakantie begint bij Bandorama

11 juni 2020 om 10:00 Nieuws

LIJNDEN Naar verwachting is deze zomer de auto hét favoriete vervoermiddel. “Er zal veel van de auto gevraagd worden. Een vakantiecheck kan veel ellende voorkomen.”

Zijn de banden nog oké en hebben ze de juiste spanning? De wielen uitgelijnd? Een bandenreparatiesetje aan boord? Werkt de airco naar behoren? Zijn alle vloeistoffen afgevuld? Johan de Bruin van bandenspecialist Bandorama vind het belangrijk dat mensen met een veilig gevoel op vakantie gaan. “Veel mensen maken een lijstje met wat mee moet. Ons advies is: zet de auto er ook bij. Maak een afspraak voor een vakantiecheck. Niets is vervelender dan onderweg te stranden.”

Bandorama, al sinds 1968 een begrip als het gaat om service en kwaliteit. Gestart aan de Sloterweg in Badhoevedorp en acht jaar geleden verhuisd naar een modern pand aan de Akerdijk op de grens van Lijnden en Badhoevedorp. Uitstekend bereikbaar via zowel de dijk als de Melbournestraat op Airport Business Park Lijnden.

Banden zijn van essentieel belang. Een juiste bandenspanning eveneens. Onjuiste spanning kan leiden tot overmatig brandstofverbruik en oververhitting, met een grote kans op een klapband. Ook de banden van een recreatievoertuig als caravan en boottrailer krijgen het voor de kiezen en moeten elke zes jaar vervangen worden. “Niet vanwege slijtage, maar vanwege verraderlijke droogtescheurtjes. Banden hebben veel te lijden van het staan in de stalling”, stellen De Bruin en Koopman. “Kom langs en laat ons de banden controleren en indien nodig vervangen. Besef dat een stel nieuwe banden aanmerkelijk minder kost dan de schade door een klapband. Van groot belang is ook dat de wielen juist zijn uitgelijnd. Wij maken gebruik van geavanceerde 3D uitlijntechniek, een van onze specialiteiten. Onjuiste uitlijning zorgt voor extra slijtage van de banden en dat de auto tijdens het rijden naar links of rechts trekt.”

Sinds kort kunnen automobilisten bij Bandorama ook terecht voor reparatie, reinigen en afvullen van airco’s. “Een airco werkt pas goed als het systeem schoon is. Nu vooral met alle Covid-19 bacteriën in de lucht is het belangrijk dat de airco goed wordt gereinigd en ontsmet." Bandorama biedt een complete aircoservice (een check plus grondig reinigen en ontsmetten van alle luchtkanalen en filters) aan voor slechts 39,95 euro. Uitsluitend afvullen met koudemiddel is uiteraard ook mogelijk.

In het aangrenzende pand bevindt zich Koopman Autoschade, een Focwa gecertificeerd autoschadeherstelbedrijf dat al jarenlang vele particulieren en grote wagenparken voorziet van hoge service en kwaliteit. Voor een klein deukje zonder schade aan de lak bieden zij het zogeheten ‘Restylen’ aan. Hierbij wordt de deuk er uit gewreven zónder dat er gespoten hoeft te worden. Klaar terwijl u wacht. Net als bij Bandorama is er wifi aanwezig. Met verse koffie binnen handbereik.

Het adres van beide bedrijven is Akerdijk 117a, 1175 LK Lijnden

Bandorama: (020) 659 3080, www.bandorama.nl

Koopman Autoschade: (020) 619 5377, www.koopmanautoschade.nl

Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie